Chicago
41°
Partly Cloudy
6:36 am7:13 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 11mph ESE
Humidity: 47%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
59/37°F
39/30°F
55/43°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

NAŠA MAJA ŠIRI MAGIJU PO AMERICI: Posle Čikaga, otvorila Muzej Iluzija i u Filadelfiji!

Nakon Čikaga, naša uspešna poslovna žena Maja Ateljević Buđevac otvorila je još jedan Muzej iluzija u Americi, ovaj put u Filadelfiji.

Kada smo pre godinu i po dana pisali o Maji, mnogi su prvi put saznali da iza Muzeja iluzija u Čikagu, koji je u međuvremenu postao svetska atrakcija sa 30 lokacija (Pariz, Sidnej, Beč, Njujork, Ostin, Kanzas Siti…), stoji jedna žena sa Balkana, sa grupom njenih prijatelja i poslovnih partnera iz nekoliko zemalja.

Muzej otvoren u Čikaguiako u nezgodno vreme, usred pandemije korone 2020.godine, brzo je postao turistička atrakcija “vetrovitog grada”. Čarobni svet u kome klinci milenijalci, uzrasta od 5 pa naviše, na sat i kusur vremena stavljaju na hold svoje telefone, jer ono što pronalaze u njemu ne mogu da nađu na društvenim mrežama i Youtubu.

A sada je Maju put odveo dalje, u Filadelfiju, gde je doputovala sa ćerkom Marijom, koja joj je od početka bila najveća podrška i inspiracija da uđe u projekat Muzeja iluzija. Proteklog vikenda u starom jezgru grada u kome je nastala Amerika (ulica Market 401), na otprilike 5.000 kvadratnih stopa otvoren je Muzej koji je mešavina tradicionalnog muzeja u kome posetioci (stariji i mlađi) mogu da nauče nešto novo, ali ujedno i destinacija za zabavu i “najbolje selfije na svetu”.

-Muzej iluzija Filadelfija oživljava nakon skoro dve godine rada, a to je ujedno bio i naš najveći projekat do sada. Nas 13 partnera smo uključeni u celu priču, a nadam se da ćemo uskoro moći da se pohvalimo i sa dva nova muzeja, u Feniksu i Bostonu.

Muzej iluzija je, ističe ona, mesto koje je uzbudljivo deci i odraslima, a koncept je posebno privlačan onima koji su aktivni na društvenim mrežama, TikTok-u, Instagramu i Facebook-u, jer je vizuelno atraktivan, a fotografije načinjene u njemu privlače veliku pažnju.

Pokušali smo i uspeli da dopremo do novih generacija, koje su odrasle na svojim telefonima i u virtuelnim svetovima, ponudivši im iskustvo koje koristi tu tehnologiju, a istovremeno pruža i praktičnu, ličnu aktivnost. Naš Muzej je u skladu sa rastućim trendom u umetnosti i kulturi koji se trudi da publici približi sadržaj putem interaktivne zabave. Jer, džaba umetnost ako nema ko da je vidi. Nedavno je, tako, Van Gogova izložba bila hit širom SAD, podseća Maja Ateljević Buđevac.

Muzej iluzija u Filadelfiji, kao i onaj u Čikagu, otvoren je za porodične i školske posete.

Pozivam sve naše ljude koji žive u Čikagu, Filadelfiji, Njujorku…naročito one koji imaju malu decu ili tinejdžere, da svrate do Muzeja iluzija u njihovom gradu, doživeće zaista neponovljivo iskustvo, konstatuje na kraju razgovora za Serbian Times Maja Ateljević Buđevac, koju su na otvaranju Muzeja iluzija u Filadelfiji podržali rođaci i kumovi, koji su došli čak iz Washingtona i Los Anđelesa.

Maja svakako zaslužuje i podršku srpske i balkanske zajednice u Americi, kao jedna od naših uspešnih poslovnih žena koje se ne plaše izazova i hrabro koračaju sledeći svoj san.

A njen Muzej iluzija je sam po sebi već jedna vrsta sna.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva/Museum of Ilusions

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!