Connect with us

aktuelno

SRPKINJA POBEDILA U NJUJORKU: Dve nagrade za film ‘Kada sam kod kuće’ Ivane Todorović! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Nižu se festivalska odličja u slučaju srpskog kratkog igranog filma „Kada sam kod kuće“ autorke Ivane Todorović; na nedavno okončanom, osmom po redu Festivalu Društveno relevantnog filma (SR Socially Relevant Film Festival) u Njujorku, ovo ostvarenje osvojilo je dve nagrade – nagradu Ženskog kritičarskog kruga i nagradu za najboljui glumicu, za kreaciju Milice Stefanović.

Podsećamo, nastanak ovog filma Ivane Todorović podržao je Filmski centar Srbije.

Film Kada sam kod kuće govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

Zgusnutu dramu u ovom filmu nose glumci: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti a scenario je pisala Melina Pota.

Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: FCS
Foto: Printscreen Vimeo / Ivana Todorović

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement