Connect with us

Dijaspora

SRPKINJA OSVAJA KANADU: Naša glumica zaigrala u planetarno popularnoj seriji!

Published

on

Glumica Nina Kiri, koja je inače srpskog porekla već godinama živi i radi u Kanadi. Poslednjih godina uživa u velikoj popularnosti zahvaljujući Alme, uloge koju tumači u megapopularnoj seriji “Sluškinjina priča”.

Naime, mlada glumica rođena je 1992. godine u Beogradu, a kao mala se preselila u Kanadu i završila srednju školu u Vankuveru.

U Kanadi je i započela svoje prve korake u glumi. Prvo u školskom pozorištu, a onda je 2007. godine počela i da se profesionalno pojavljuje pred kamerama.

Srpska glumica koja tumači ulogu Alme u megapopularnoj seriji “Sluškinjina priča”, podelila je na setu svojim koleginicama, holivudskim glumicama, srpske krem bananice.

Njeno veliki televizijski debi doživela je 2011. godine u Diznijevom hit filmu „Geek Charming“ , a već 2016. godine dobila je primećenu ulogu u filmu „Cleo.“

Interesantno je da se tih godina udružila sa srpskinjom Sanjom Živković koja takođe živi u Kanadi, a kako izvori bliski njima tvrde, Sonja je bila ta koja joj je pomogla da „stane na noge.“

Usledile su uloge u horor filmovima: „Let her out“, „The haunted house on Kirby road“ i „The Heretics“.

Uloga u „The Heretics“ donela joj je nagradu za najbolju glumicu na „Buffalo Dreams“ filmskom festivalu, a najveću popularnost stekla je kada se pojavila u drugoj sezoni serije „Sluškinjina priča“, 2017. godine.

Izvor: Nova.rs Foto: Instagram

Advertisement