Connect with us

Dijaspora

SRPKINJA IZ AFRIKE: Novi soj virusa ovde nije tema, spremamo se za Novu godinu!

Published

on

U trenutku kada čitava planeta strahuje od novog soja koronavirusa koji je poneo naziv omikron, Marija Aleksić, koja se trenutno nalazi u Keniji kaže da je u Africi, iz koje je nova varijanta virusa i potekla situacija potpuno drugačija.

„Mogu vam reći da sam tek juče čula za to od druga koji je pomenuo otkazivanje letova. Ovde niko ništa ne zna, razmišlja se o Novoj godini“, kaže Marija, prenosi Nova.rs.

Dodaje da joj virus nije poremetio planove, jer je ona svakako planirala povratak u Evropu tek sredinom iduće godine.

„Ovde smo sigurni, na suncu i svežem vazduhu svaki dan. Ja svoje planove i dalje ne menjam, a i ne planiram nazad u Evropu pre juna“, ispričala je Marija.

Podsetimo, omikron je u petak otkiven u Belgiji, a od tada je zabeležen u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Češkoj i Italiji, dok je u Holandiji danas otkriveno čak 13 slučajeva zaraze novom mutacijom.

Zbog toga su skoro sve države sveta obustavile avio saobraćaj sa područjem Afrike i zabranile ulazak turistima sa ovog kontinenta.

Prema prvim istraživanjima, omikron je mnogo opsaniji po stare i nevakcinisane od svih do sada poznatih varijanti koronavirusa.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Ilustracija: Devojka sa maskom / Pexels

Advertisement