Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 5mph W
Humidity: 67%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
36°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
50°F / 45°F
55°F / 43°F
45°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

GODINA ISPUNJENA DELIMA: Fondacija ‘Alek Kavčić’ donirala 65 računara i štampača školama u Srbiji!

Fondacija „Alek Kavčić“ donirala je ukupno 45 najsavremenijih računara i štampača za ukupno osam osnovnih škola u Srbiji. Računarsku opremu dobile su škole u Pribojskoj Banji, Resavici, Odžacima, selima kod Zrenjanina i Niša… Još 20 računara poklonjeno je Matematičkoj gimnaziji.

„Treću godinu zaredom naša fondacija donira najsavremenije računare Matematičkoj gimnaziji, a one stare godinu dana, u dogovoru sa đacima ove prestižne škole, poklanjamo osnovnim školama širom Srbije. Ove godine smo na taj način donirali 20 računara“, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

“Posećujući osnovne škole shvatili smo da su potrebe za savremenom računarskom opremom mnogo veće, pa smo odlučili da poklonimo i dodatnu računarsku opremu školama kojima je neophodna”, dodao je.

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke, a najveći projekat je obezbeđivanje besplatnih udžbenika za sve osnovce u Srbiji.

“Velika želja i osnovni cilj naše fondacije je da poboljšamo obrazovni sistem u Srbiji. Darivanje računara je samo jedan mali gest”, zaključio je Kavčić.

Osnivač fondacije je profesor Aleksandar Kavčić, inženjer i naučnik, poznat je i po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Fondacija Alek Kavčić
Foto: Fondacija Alek Kavčić

YOU MAY LIKE