Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 88%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

SRCE VELIKO KAO NEBO: Slavko iz Pančeva donirao aparate za male heroje na Institutu za onkologiju! (FOTO)

Humanitarac Slavko Radojčić, predsednik Udruženja dobrih ljudi “Ognjište” iz Pančeva juče je uručio vrednu donaciju Institutu za onkologiju u Beogradu.

Poklon vredan 780.000 dinara primile su doktorka Lejla Paripović, načelnik pedijatrije Instituta i glavna sestra Dragana Pešić, a događaju je prisustvovalo i nekoliko dece koja se leče od opake bolesti.

Radojčić je pre mesec dana Institutu donirao inverter klimu, a ovog puta za lečenje dece je darovao infuzomate, drop senzore i druge uređaje.

-Tek sad mogu da kažem da je moja misija uspela – rekao nam je ovaj čovek velikog srca koji je polovinom maja krenuo na hodočasni put dug 250 kilometara sa 1.500 metara uspona, od ravnog sela Omoljica, preko vrha Rtnja, do Sokobanje da bi sakupio novac za najmlađe onkološke pacijente.

Posle pet napornih dana neprekidnog hodanja, Slavko je trijumfalno završio svoj put.

-Kada sam došao u Institut da se dogovorim oko hodočašća, upoznao sam devojčicu D. sa Golije. Bila je na kontroli. Dok sam prelazio najteže deonice u glavi su mi odzvanjale njene reči: “Čiko, hvala što ćete da pešačite za nas.” Danas, kada smo isporučivali donaciju, opet je bila sa roditeljima. Obradovao sam se kad sam je video.

Ona ga je, kaže, i ispratila i dočekala. Još je, veli, pod utiskom tog susreta.

-Lep je osećaj kad možeš da pomogneš nekome. Sakupili smo oko 830.000 dinara, a vrednost donacije je 780.000. Kad su čuli kome ugrađuju klimu, majstori nisu hteli da naplate ugradnju, a firma od koje smo kupili nove uređaje dala nam je popust. Potrošili smo manje novca nego što smo planirali. Ostao je dogovor da preostala suma bude na računu do Božića. Tada ćemo mališane u Institutu obradovati paketićima.

Priča nam Slavko da mu je pre nego što je krenuo na hodočašće osmogodišnji sin Dušan rekao da hoće i on da pomogne.

-Za njega sam isplanirao malo hodočašće. Pešačio je 15 kilometara. Postavio sam nekoliko njegovih slika na društvenim mrežama i više iz šale upitao hoće li neko da pomogne – kaže Radojčić. – Dušan je samo tog dana sakupio 97.000 dinara, tako da je njegov doprinos uspehu akcije veliki. Moj sin je svestan motiva zbog kojih krećem na hodočašće. Trudim se da mu delima pokažem šta je saosećanje i plemenitost i da će mu to pomoći da izraste u zdravog i normalnog čoveka.

PROČITAJTE VIŠE:

NOVI POČETAK ZA DESETOČLANU PORODICU MAKSIMOVIĆ: Kuću staru 100 godina, zamenili novim domom! (FOTO)

VREDNI PANČEVAC ODUŠEVIO SRBIJU: Miloš (10) uzgaja i prodaje papričice kako bi sakupio za džeparac! (FOTO)

SRPSKO ČUDO IZ BOGOTIĆA: Preslatki Despot zaigrao kolo, iako ima tek 15 meseci! (FOTO)

Izvor: Novosti
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE