Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

BEOGRADSKI GIMNAZIJALAC OSVAJA SVET: Strahinja doneo bronzu sa Svetske geografske olimpijade!

Strahinja Trivković, učenik drugog razreda Treće beogradske gimnazije osvojio je bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja se održala u Indoneziji od 8. do 14. avgusta 2023. godine.

Mladi Beograđanin ostvario je izvanredan uspeh u konkurenciji od oko 200 najboljih geografa na svetu.

-U prethodne dve godine sam konstantno bio na vrhu države time što sam osvajao prve pozicije na školskom, opštinskom, regionalnom i republičkom nivou Nacionalne geografske olimpijade. Takođe, prošle godine sam osvojio i drugo mesto individualno i timski na Evropskoj geografskoj olimpijadi i ostvario sjajan rezultat i na prošlogodišnjoj Svetskoj geografskoj olimpijadi – kaže Strahinja Trivković.

On dodaje da je samo takmičenje koncipirano drugačije od ostalih, budući da je potrebno gradivo iz svih razreda osnovne i srednje škole (jer se svi razredi srednje škole takmiče zajedno – nije u formatu da se svaki razred takmiči pojedinačno), kao i znanje i veštine i iz drugih nauka poput biologije, istorije, fizike, hemije, matematike, prostornog planiranja, ekonomije, diplomatije, politike, geopolitike, ekologije, održivoj razvoja i sl.

Takmičenje se sastoji iz 3 testa (pisani test, terenski rad i multimedijalni test) koji proveravaju sve naše veštine, kao i znanje iz svih pomenutih oblasti.

POVEZANE TEME:

NIŽU USPEHE I SANJAJU ZLATO: Gimnazijalci sumirali utiske sa matematičke olimijade u Japanu!

SPEKTAKULARNI TRIJUMF AJNŠTAJNA IZ KIKINDE: Andrej osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi iz fizike, mašta da upiše ovaj fakultet! (VIDEO)

MLADI SRPSKI MATEMATIČARI BRILJIRALI U BUGARSKOJ: Pokazali najbolje znanje među 18.000 učesnika!

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE