Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 86%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

SRCE ŠAMPIONA: Baškim čisti ulice Beograda kako bi prehranio petoro dece, nemaština sputala njegov bokserski san!

Počeo je da boksuje sa samo 18 godina i vrlo brzo je čak i nemačko borilište klicalo njegovo ime. Ali, život je imao druge planove za ovog Beograđanina koji važi za srčanog, hrabrog i dobrog tehničara koji razmišlja dok boksuje. Danas je retko u ringu jer za život zarađuje čisteći beogradske ulice. Kada završi smenu, vraća se tamo gde su mu džepovi prazni, ali srce puno.

Baškim Jakupi živi sa petoro dece, majkom i bolesnom sestrom. Od žene se razveo, preuzeo brigu o deci, koja imaju od devet do 17 godina.

Na usponu svoje karijere, kada su ga svi želeli, Baškim je postao otac i kao otac petoro dece nije mogao da se posveti boksu kao nekada. Morao je da izdržava porodicu, a to je bilo izuzetno teško sa samo jednom platom. Odrekao se boksa, zarad ljubavi prema deci.

Mislio je da će boks da ga “krene”, ali nažalost danas boksuje u Srbiji i u inostranstvu za 100-200 evra, kako bi preživeo i deci obezbedio bolji život.

-Boksujem danas za 100, 200 evra da bih preživeo, da imam šta deci kući da donesem. Sve radim da bi deci doneo, oni razumeju, borimo se. Ne biram posao, samo da zaradim novac da bih decu izveo na pravi put – priča Baškim.

Pojam svetskog šampiona za njega je bio samo san, ne zbog manjka talenta, upornosti i snage, već zbog života koji mu nije išao na ruku.

Baškim je čovek kog je od drugih izdvajala hrabrost, a sputala nemaština.

PROČITAJTE VIŠE:

JEDINA ŽENA OPANČAR U SRBIJI: Mirna čuva zanat od zaborava, u njenim opancima snimaju filmove! (FOTO)

ČUVARI TRADICIJE: Srbi održali Festival folklora u Nju Džersiju, zajedno zaigrali kolo! (FOTO GALERIJA)

MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Prva Tv

YOU MAY LIKE