Connect with us

događaji

SRCE PUNO SREĆE, A OČI PUNE SUZA: Posle godinu dana pauze, proglašen pobednik Sabora trubača u Guči!

Published

on

Nakon godinu dana pauze najbolji trubači iz svih delova Srbije konačno su dočekali da se popenju na veliku pozornicu.Uz zvuke prangija i intoniranjem trubačke himne počelo je glavno finalno takmičenje na jubilarnom 60. po redu Sabora trubača u Guči na kom učestvuje 17 orkestara.

“Srce nam je konačno puno sreće, ali i neizvesnosti jer ova bina je nešto najvažnije u našem životu. Vežbali smo mesecima, kako bi odsvirali najbolje što možemo. Znamo samo da ćemo kao i svake godine sve dati od sebe kako bi razgalili srca publike”, rekao je za RINU trubač Bojan Krstić.

Pobednik 60. jubilarnog Sabora trubača u Guči je Kristijan Azirović iz Bojnika. Njegov orkestar dobio je nagradu i za najbolje odsvirano kolo.

“Srce mi je puno, nisam ovo očekivao. Čitav moj orkestar u šoku. Zbog korone nismo se dugo spremali, ali ostavili smo dušu na ovoj sceni i to je žiri prepoznao. Ovo nam je druga vredna nagrada, jer smo 2013. osvojili Prvu trubu na Saboru u Guči”, izjavio je za RINU Kristijan.

Ni visoke temperature i stroge kovid mere nisu sprečile posetioce da dođu na centralni stadion i podrže svoje favorite. Proglašenje pobednika očekuje se oko 19 časova, a nakon toga svoje koncerte održaće majstori trube Dejan Lazarević i Dejan Jevđić. Nakon toga očekuje se koncert Gorana Bregovića i pobednika Sabora.

Međutim, festivalska atmosfera u Zapadnoj Srbiji sa završetkom Sabora u Guči nije gotova. Sledeći vikend saborske zastave se podižu u Pranjanima i počinje Sabor violinista, na kom će svoja gudala ukrstiti najbolji iz svih delova Srbije.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement