Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 79°F
Wind: 8mph SE
Humidity: 59%
Pressure: 30.18"Hg
UV index: 4
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 11 months ago

By admin

SRBIN RAZVIO RETKU SPOSOBNOST: Bez greške priča i peva unazad na nekoliko jezika!

Jovan Jeremić iz Ivanjice jedan je od onih retkih ljudi na svetu koji može kao od šale i bez i najmanje greške da priča, peva i recituje unazad. Ovaj mladić shvatio je da ima ovaj neobičan talenat kad je imao 15 godina, a sada kao student u Beogradu mnogi drugari ga pitaju da im otkrije svoju tajnu. Ali, ipak čuva je za sebe.

-Zanimalo ih je kako to radim, koja je tajna, pa sam im čitao delove iz knjige unazad, ali i pevao neke popularne pesme. Pored toga što mogu da izgovaram reči unazad na maternjem jeziku, problem mi ne predstavljaju ni strani jezici. Unazad znam da govorim na engleskom i francuskom, ali ni drugi strani jezici mi nisu problem, samo ako dobro čujem glasove u rečenici – rekao je Jovan za RINU.

Da ima ovaj talenat otkrio je sasvim slučajno, kada je jedno veče dok je ležao u sobi sve nazive stvari koje su se tu nalazile krenuo da izgovaram kontra i bez problema je uspeo. Ovome tada nije pridavao puno značaja, ali kad se slična situacija ponovila i sledeće veče odlučio je da kaže roditeljima.

-Prvo smo mislili da se šali, da je to navežbao, ali onda sam mu na papiru napisao reč – otorinolaringologija koja je u svakom smislu teška za izgovor i kad nam je to rekao iz cuga shvatili smo da zaista ima talenata – kaže Jovanov otac Rade Jeremić.

-Došao je i rekao da to može, bili smo malo nepoverljivi, ali smo shvatili da se ne šali i da može to da radi – reči su njegove majke Biljane.

Za ovaj talenat postoji i svetski rekord, a Jovan se ovih dana priprema za obaranje Ginisovog rekorda, a posle Nove godine znaće se da li je ovaj mladić iz Ivanjice postao najbolji na svetu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE