Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 16mph S
Humidity: 33%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
50°F
48°F
45°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 25°F
41°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

PREDSTAVILI HRANU BUDUĆNOSTI: Srpski studenti osvojili zlatnu medalju u Parizu!

ECOTROPHELIA Europe takmičenje za 2022. upravo je završeno u fantastičnom ambijentu SIAL Paris 2022. Srbija posebno treba da bude srećna jer je najveću nagradu ponela ekipa iz naše zemlje. U srcu događaja, u prostorijama SIAL-a, sa svim predstavljenim finalistima iz različitih zemalja.

Evropsko takmičenje za inovacije u hrani, EcoTrophelia Europe nagrađuje najbolje proizvode koje su napravili studenti iz petnaestak zemalja. Svake druge godine, nagrade se dodeljuju Sial-u. Ovo takmićenje je održano od 15. do 22. oktobra gde su timovi posetiocima predstaviti svoje proizvode. Pet nagrada je dodeljeno 17. oktobra popodne: zlatna, srebrna i bronzana medalja (4.000 do 2.000 evra), kao i nagrada za strategiju komunikacije i nagrada za preduzetništvo (po 500 evra).

Petnaest finalnih inovacija je bilo izloženo u oblasti Sial Innovation Juniors. Škole i univerziteti koji učestvuju ove godine dolaze iz Slovenije, Holandije, Nemačke, Islanda, Hrvatske, Francuske, Danske, Italije, Španije, Velike Britanije, Grčke, Belgije, Portugala i Srbije. U ovom izdanju, učenici su veoma ozbiljno shvatili biljni način ishrane i smanjenje otpada.

Promena sveta hrane i izmišljanje tanjira sutrašnjice

Živo takmičenje, veoma živo ove godine, kako je istakao predsednik žirija, Bertrand EMOND – šef odeljenja za članstvo i obuku, Campden BRI UK. Takmičenje koje je okupilo, više nego ikada ranije, bezgraničnu energiju i kreativnost najsjajnijih i najpreduzimljivijih studenata sa najboljih evropskih visokoškolskih ustanova. Mladi ljudi, svi vođeni ambicijom da promene svet hrane i izmisle tanjir sutrašnjice.

Najbolja ekipa bila ona iz Srbije čiji je specijalitet odneo prvo mesto i nagradu od 4000€. Keks i kolači, hleb i peciva – Organska užina bez glutena, napravljena od celih zrna, mlevene repe i đumbira. Ekipa iz Srbije je nastupila ispred Akademije primenjenih studija Beograd – SAFT, Srpska asocijacija za prehrambene tehnologije.

Drugo mesto su osvojili studenti iz Portugala a treće oni iz Danske.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Svi Srbi u Parizu
Foto: Svi Srbi u Parizu

YOU MAY LIKE