Chicago
61°
Fair
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ESE
Humidity: 85%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 3 months ago

By Antonije Kovačević

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Naši učenici nose zlato iz Pariza za najbolji ekološki projekat! (FOTO)

Sjajna vest dolazi iz Pariza, gde je Srbija još jednom pokazala da ima sjajnu decu koja su njena svetla budućnost. Uspeh je utoliko veći jer je ovo po prvi put u istoriji ovog internacionalnog takmičenja da prvak bude neka ekipa iz Srbije.

Pariz je doneo veliku radost našim učenicima koji su osvojili prvo mesto na internacionalnom takmičenju za PREDUZETNIČKE EKO IDEJE. Učenici gimnazije “Smart” iz Novog Sada su napravili projekat koji se zove „Smećko Srećko“ i koji je namenjen recikliranju otpada. Sa ovim projektom, među veoma jakom konkurencijom, pobedili su u finalu internacionalnog evropskog takmičenja u Parizu koje nosi naziv “Sustainable Food Challenge 2023”.

NAGRADA U PRAVIM RUKAMA: Proglašenje pobednika u Parizu

Članovi pobedničke ekipe su Jovana Stojšić, Jovan Svirčević, Zoran Lazarov, Andrej Tomašić i Uroš Damjanović. Ne smemo zaboraviti i mentorku učeničkog projekta, profesorku Jelenu Stojšić. Za sve vreme boravka u Parizu, naša šampione je besplatno prevozila firma Pargobel – Goran Prevoz.

Izvor: Svi Srbi u Parizu

PROČITAJTE VIŠE:

AMERIKANKA PRODALA ROLEKS DA BI KUPILA ŠTALU NA TARI: Tereza ostavila sve, pa sa Srbinom započela život u divljini (FOTO)

INTERVJU, MIŠA RONIN: Ukinite odmah sve rijalitije, sklonite starlete i eks krimose sa TV ako želite da imate normalnu decu! (VIDEO)

POZNATI HRVATSKI NOVINAR PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Domagoj Margetić se krstio u manastiru Tavna! (VIDEO)

YOU MAY LIKE