Connect with us

aktuelno

SRBIJA U PANDEMIJI: Od korone umrlo 162, poslanici danas u Skupštini, u Beogradu demonstracije!

Published

on

Od koronavirusa u Srbiji do sada su preminule ukupno 162 osobe. Zaraza je potvrđena kod 8.275 osoba. Vlada Srbije uputila Skupštini na potvrđivanje odluku o proglašenju vanrednog stanja, o čemu će poslanici danas raspravljati.

EU ukida restrikcije za izvoz medicinske opreme na Zapadni Balkan

Evropska komisija (EK) usvojila je predlog kojim se ukida restrikcija za izvoz medicinske opreme iz Evropske unije na Zapadni Balkan, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

“Iskreno se nadamo da ćete ceniti posebnu pažnju koju Evropska unija posvećuje podršci Zapadnom Balkanu u borbi protiv kovid-19. Kao što ste s pravom istakli, pored finansijske pomoći koja je izdvojena kao odgovor na krizu, Evropska unija je već preduzela korake kako bi vam pomogla da povećate sopstvenu proizvodnju zaštitne i medicinske opreme”, navode iz EU.

“1 od 5 miliona” ponovo protestvuje

Udruženje “1 od 5 miliona” najavilo je da će danas, uz poštovanje svih epideioloških mera, sa maskama i uz uvažavanje rastojanja od dva metra, organizovati protestnu šetnju do Skupštine Srbije sa zahtevima da policijski čas ne traje duže od 12 sati na dnevnom nivou i da se roditeljima sa decom omogućiti dodatno vreme za šetnju.

Povećan broj obolele dece u KBC Dragiša Mišović, kapaciteti puni

U odeljenju za decu u KBC Dragiša Mišović broj kovid pozitivnih mališana porastao je za nedelju dana, pa je tu hospitalizovano 44 deteta i 26 majki. Među pozitivnima je i šest beba, svi su u dobrom opštem stanju.

Rukovodilac tog odeljenja Olivera Ostojić kaže za RTS da su njihovi kapaciteti već popunjeni i da se razmišlja o uključivanju regionalnih centara.

Poslanici se vraćaju u skupštinske klupe

Sa zaštitnom opremom, maskama, vizirima i podeljeni pregradama od pleksiglasa, poslanici se danas vraćaju u skupštinske klupe.

Predsednica Parlamenta Maja Gojković zakazala je sednicu sa dve tačke dnevnog reda: Predlog odluke o potvrđivanju odluke o uvođenu vanrednog stanja i Predlog zakona o potvrđivanju svih uredaba koje je do danas donela Vlada Srbije uz supotpis predsednika Srbije.

Izvor/Foto: N1

Advertisement