Connect with us

Srbija

SRBIJA SE SPREMA ZA ‘RASPUST’: Za Prvi maj i Vaskrs 5 spojenih neradnih dana!

Published

on

Zaposleni pravoslavni vernici u Srbiji za uskršnje i prvomajske praznike odmaraće pet dana, odnosno od petka 30. aprila do srede 4. maja.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Srbiji se praznuju vaskršnji praznici počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Vaskrsa. Tako se ovde godine, vaskršnji praznici praznuju od 30. aprila (petak) zaključno sa 3. majem (ponedeljak).

Kako je Praznik rada državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, a ove godine pada u subotu i nedelju, to se, saglasno zakonu, ne radi i prvi naredni radni dan posle vaskršnjih praznika, koji pada u utorak 4. maja.

Đaci će ove godine imati 10-dnevni prolećni raspust, koji, prema kalendaru Ministarstva prosvete, počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Bila je muza Vivijen Vestvuda, Karla Lagerfelda, Toma Forda i Viktorije Bekam, čije je kreacije nosila na najvećim Nedeljama mode, a pre dve godine je sklopila ugovor sa brendom Victoria’s Secret!

Posted by Serbian Times on Monday, April 12, 2021

U 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno.

Prvi sledeći praznik je Dan pobede, 9. maja, ali to nije neradan dan, kao ni Vidovdan koji se obeležava 28. juna, a radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

Neradni dan je 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, i to je poslednji neradni dan u ovoj godini.

Za pripadnike islamske zajednice neradni dan bio je 13. april, prvi dan Ramazanskog bajrama, a biće i 21. jul, kada je prvi dan Kurban bajrama, dok je za pripadnike jevrejske zajednice neradan i 16. septembar, odnosno prvi dan Jom Kipur.

Za ovu godinu poslednji radni dan je petak, 31. decembar, a kako nova 2022. stiže u subotu, u ponedeljak 3. januara svi zaposleni će nazad na posao.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

Advertisement