Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By admin

SRBIJA SE SPREMA ZA GUČU: Sabor trubača ove godine u punoj snazi posle korone, objavljen i datum!

Čuveni Sabor trubača u Guči već je zakazan za ovu godinu i biće održan od 05. do 07. avgusta. Očekuje se da najveća smotra limenih isntrumenata na Balkanu na leto okupi nekoliko stotina hiljada posetilaca.

“Zbog prošlogodišnjih okolnosti koje je izazvala pandemija korona virusa, uspeli smo sve da prebaziđemo i ove godine u kampanju krećemo znatno ranije i to nas raduje”, rekao je Milivoje Dolović, predsednik privremenog organa opštine Lučani.

“U dogovoru sa medijskim pokroviteljem, koji će prenositi ovogodišnji sabor, utvrđen je i tačan datum manifestacije koja će trajati tri dana i naravno spektakulatrni koncert Bojana Suđića”, dodao je.

“Naravno, uskladili smo termine sa ostalim velikim događajima koji se istog meseca dogajaju u Moravičkom okrugu, a to su Sabor violinista Srbije i Nušićijada”, zaključio je Dolović.

Organizatori uveliko pripremaju bogat program koji neguje tradiciju i običaje, a najbolji trubači ukrstiće svoje instrumente i znanje na velikoj bini.

Ove godine takmičenje će biti izuzetno neizvesno, jer nekoliko vrhunskih trubača se bori za prestižnu titulu majstora trube.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE