Connect with us

sport

SRBIJA POTOPILA KAZAHSTAN: Delfini ubedljivom pobedom overili prvo mesto u grupi!

Published

on

Trijumfalno su se vaterpolisti Srbije oprostili od Segedina i grupne faze Svetskog prvenstva, pošto su u poslednjem meču ubedljivo savladali Kazahstan rezultatom 22:3.

Trebalo je vremena izabranicima Dejana Savića da pronađu put do protivničkog gola, ali kada su načeli mrežu Kazahstana bili su nezaustavljivi i autasajder nije imao šanse. Najefikasniji na meču bio je Strahinja Rašović sa šest golova, dok su po tri pogotka upisali Marko Radulović i Radomir Drašović.

Sve golove kod Kazahstana postigao je Srđan Vuksanović.

Poslednji okršaj pred promenu lokacije bio je najefikasniji i u napadu i odbrani, vaterpolistima Srbije sledi više od tri dana odmora, a četvrfinlani susret na progamu je 29. juna.

U Segedinu je bilo sunca, ali je bilo i kiše i vetra. Baš kao što je selektor Dejan Savić i najavio pre polaska na SP, ali ono što je najvažnije put Budimpešte nova generacija kreće sa tri pobede i direktnim plasmanom u četvrfinale.

Kuburili su sa odbranom protiv Sjednjenih Američkih Država, ofanziva je bila loša protiv Australije, a duel sa Kazahstanom doneo je priliku da bez pritiska odigraju poslednji susret pred eliminacionu fazu.

Svi oni koji su imali problem na prethodnim mečevima probili su tu barijeru, koju je sa sobom nosilo prvo veliko takmičenje posle smene generacije.

Važno je napomenuti da je za vaterpoliste Srbije ovo bila najbolje odigrana grupna faza nekog takmičenja u poslednjih nekoliko godina, jer je u prošlosti često bio slučaj da su delfini u prvoj fazi imali najviše problema i mnogo mečeva koji su bili biti ili ne biti za nastavak takmičenja.

Sa tri pobede ubrizgana je dodatna doza samopouzdanja pred najvažniji meč na šampionatu sveta, a srpske delfine put Margit Sigeta, vaterpolo svetilišta, ispratila je i mnogobrojna publika na bazenu u Segedinu.

Sledi pauza, tokom koje će nova Savićeva četa pripremati za najbolje izdanje na bazenu “Alfred Hajoš”.

Iz Budimpešte je 2014. godine otpočela dominacija srpskog vaterpola, poslednji put 2020. godine u glavnom gradu Mađarske vaterpolisti se nisu proveli onako kako smo očekivali i ostali bez medalja.

Srbija je poslednju medalju na šampionatu sveta takođe osvojila u gradu na Dunavu, kada je 2017. godine uzela bronzu.

Na Margit Sigetu im želimo sunce koje će biti spremno da obasja novi uspeh Savićevih izabranika.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Instagram @waterpolo_serbia

Advertisement