Chicago
43°
Kиша
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 6mph ENE
Влажност: 92%
Притисак: 29.81"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
43/32°F
41/34°F

Published 2 sedmice ranije

By Serbian Times

SRBIJA KROZ DRAMU OTIŠLA NA EURO POSLE 24 GODINE: Bugari vodili, Orlovi izvukli spasonosni bod!

Srbija je na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Nismo očekivali dramu, niti da strepimo sa Bugarskom u Leskovcu, ali smo morali da prođemo preko ivice ambisa da bismo se našli na kontinintelnom turniru mršavim remijem – 2:2 (1:0).

Cela država, zajedno sa preko 8.000 duša u lepom ambijentu na “Dubočici”, htelo je da vidi odlazak na EURO u stilu, a na kraju je ostalo u neverici zbog dramatičnih dešavanja sa otpisanom i uzdrmanom selekcijom.

Posle prvog poluvremena ništa nije nagoveštavalo da bismo mogli da uđemo u triler, vodili smo ranim golom Miloša Veljkovića, ali je malo falilo da u drugom prospemo sve što smo uradili. U rasponu od samo 10 minuta raspali smo kao u Kataru i Bugari su preko rezerviste Georgija Ruseva i Kirila Despodova napravili preokret.

Srećom, u tim trenucima je Mađarska napravila preokret protiv Crne Gore (3:1), sačuvala razliku, pa nam je pogodak i drugog štopera Srđana Babića pomogao da izbegnemo poraz i uzmemo bod. Tačno onaj koji nas je odveo na Evropsko prvenstvo i zapalio vatromet sa sveže otvorenog stadiona u Leskovcu.

Od prvog minuta se videlo šta žele Orlovi iz ovog meča i da nemaju puno šta da čekaju. Žurili smo toliko da nismo hteli da damo ni početno opipavanje pulsa, nametnuli smo ritam i gol je visio u vazduhu, bez obzira što su Bugari stajali nisko u bloku.

I dočekali smo ga nakon serije naleta i udaraca Filipa Kostića, Saše Lukića i Nemanje Gudelj, možda iz situacije koja se najmanje očekivala – kornera. Tadić je ubacio loptu, Gudelj skočio i pogodio prečku, ali je lopta pala tačno na glavu Veljkoviću i uspeo je da je ubaci u mrežu, iako je jedan bugarski defanzivac pokušao da je izbaci s gol linije.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKI DOKTOR IZ ČIKAGA ZA GINISA: Prešao milion milja u kamionu, vozio Tomu i Silvanu, a danas njegovi patenti vrede milione! (VIDEO)

SKANDALOZNO: Albanski fudbaler sa slikom najsurovijeg zlikovca OVK koji je ubijao Srbe, slavio i davao izjavu! (FOTO)

“ŽELIM DA GA POBEDIM, DA BUDEM NAJBOLJI U ISTORIJI”: Oglasio se Alkaraz nakon poraza, pa poručio ovo! (VIDEO)

Izvor: Sportal
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE