Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 4 years ago

By admin

SRBIJA IMA PREDSTAVNICU U SPORTSKOM OBARANJU RUKU: Jovana je najjača Šapčanka, treća u svetu

Ona je zauzela treće mesto u kategoriji za žene do 15 godina do 70 kilograma, pobedivši konkurenciju iz Francuske, Grčke, Indije, Japana…

Da obaranje ruku može da bude i ženski sport, nedavno je pokazala Jovana Arnautović iz Šapca na svetskom prvenstvu koje se održalo u Konstanci u Rumuniji.

Ona je zauzela treće mesto u kategoriji za žene do 15 godina do 70 kilograma, pobedivši konkurenciju iz Francuske, Grčke, Indije, Japana. U polufinalnoj borbi izgubila je od takmičarke iz Kazahstana.

Neobično interesovanje za obaranje ruku počelo je slučajno, na školskom takmičenju, gde je mlada Šapčanka pokazala da je najjača a za uzvrat je dobila opravdanje za izostanak iz škole.

U svom rodnom gradu Jovana nema konkurenciju, dešava se da na crtu ne smeju da joj izađu ni mnogo mišićaviji muškarci.

“Pripremala sam se oko mesec dana za takmičenje. Na prvenstvu je učestvovalo više od 1500 učesnica iz 53 države”, navodi Jovana.

Osim na školskom takmičenju, ova srednjoškolka učestvovala je i na šabačkom “Strong takmičenju”, gde je takođe osvojila prvo mesto, kao i na državnom prvenstvu kada je nagrađena trećom pozicijom.

Ubrzo je usledilo evropsko nadmetanje i tek tada je Jovana počela da se priprema za ovu sportsku veštinu. Na evropskom takmičenju zauzela je četvro mesto i tek tada su je vežbači u teretani shvatili ozbiljno.

“U početku smo Jovanu gledali sa nepodozrenjem, jer je to tipičan muški sport ali se više ne šalimo sa njom”, kaže njen trener.

Jovanini roditelji su ponosni na svoju ćerku, samo se plaše da će momci zazizari od nje. Uprkos tome, prušaju joj punu podršku. Baš kao i čitav grad.

TEKST: Prva/ Serbian Times FOTO: Printscreen/Prva TV

YOU MAY LIKE