Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

SRBI NEĆE IMATI SENATORA OVE GODINE: Mark Brnovich izgubio izbore u Arizoni od Trampovog kandidata!

Srpski kandidat za senatora američke države Arizona, Mark Brnovich, nalazi se prema preliminarnim rezultatima izbora na trećem mestu na unutarstranačkim izborima u njegovoj Republikanskoj partiji, posle prebrojanih 62% glasova.

Na prvom mestu prema dosad prikupljenim glasovima nalazi se Blejk Masters, sa osvojenih 35,5% glasova, na drugom mestu je za sada Džim Lamon sa 30,2% osvojenih glasova, a Brnovich zauzima treće mesto sa 19,8%.

Prvoplasirani Masters dobio je u kampanji krila i podršku od strane bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji se pre godinu dana politički razišao sa državnim tužiocem Arizone Brnovichem, kada je ovaj odbio da podnese krivične prijave vezane za navodnu krađu izbora u Arizoni, na kojima je Tramp prepustio Belu kuću Bajdenu.

Nedostatak Trampove podrške je očigledno bio i najveći razlog za relativno loš plasman Brnovicha, koji se na početku predizborne trke najbolje kotirao među kandidatima za senatora.

A među ostalim razlozima za sada već očigledan Brnovichev poraz svakako najvažniji su oni koji se tiču novca, pošto su dva prvoplasirana kandidata potrošila mnogo više na kampanju od njega, što je i razumljivo, s obzirom da se obojica tretiraju u kategoriji milionera.

Uskoro opširnije o drugim rezultatima primarnih izbora u Arizoni, Mičigenu i Misuriju…

Tekst: Serbian Times, New York Times Foto: Facebook

YOU MAY LIKE