Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 88%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

SRAMNA UCENA ALBANSKOG PREMIJERA: Nema dijaloga sa Srbijom dok se ne oslobode kosovski policajci!

Premijer Edi Rama saopštio je da je Albanija prekinula sve odnose sa Srbijom, do puštanja na slobodu trojice pripadnika kosovske policije koje su, kako je rekao, kidnapovale srpske vlasti, jer prema njegovim rečima, bez njihovog oslobađanja ne može biti napretka u kosovsko-srpskom dijalogu.

Srbija ne deesklira situaciju na severu Kosova, koja se svakim danom degradira“, kazao je Rama.

Prema njegovim rečima, bez oslobađanja trojice kosovskih policajaca, neće biti drugih odnosa sa Srbijom, niti se sa Srbijom može razgovarati o drugim pitanjima.

Albanski premijer je istakao da je držanje trojice kosovskih policajaca u zatvoru od strane države Srbije neprihvatljivo i neopravdano.

„Sve dok se trojica kosovskih policajaca drže u zatvoru u Srbiji, ne postoji mogućnost napretka u dijalogu ili konkretne deeskalacije bez njihovog povratka kući. U odnosima Albanije i Srbije ne može biti ni normalnosti sve dok Srbija ne pusti na slobodu tri policajca koji nisu počinili nikakav zločin… Držati ih danima u zatvoru je neopravdano i neprihvatljivo“, kazao je Rama, a prenose prištinski mediji.

Ocenio je da su pokušaj da se prikrije ova državna devijacija zbog držanja tri strana policajca u zatvoru druge države bez ikakvih prava kao i dizanje glasa zbog hapšenja na severu pojedinih lica srpske manjine od strane policijskih snaga Kosova „veoma uznemirujući“.

Rama je takođe rekao da je uputio novo pismo predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da se lično i konkretno angažuju na prevazilaženju situacije na severu Kosova i nastavku sprovođenja sporazuma iz Brisela i aneksa iz Ohrida.

PROČITAJTE VIŠE:

PUŠTEN RADOŠ PETROVIĆ: Srbin koji je prvi uhapšen na severu Kosova konačno sa porodicom!

KURTI PRIZNAO: Gradonačelnici na severu nemaju legitimitet, potrebni novi izbori u četiri opštine!

DOKTOR ELEK OČAJAN: Preti nam humanitarna katastrofa zbog Kurtija, bolnici neophodan kiseonik!

Izvor: N1
Foto: Printscreen Instagram @ediramaal

YOU MAY LIKE