Connect with us

Srbija

SRAMAN PRIZOR: Nekad prelepo Potpećko jezero postalo džinovska deponija! (FOTO)

Published

on

Na društvenoj mreži Tviter nedavno su osvanule fotografije koje svedoče o količini zagađenosti Potpećkog jezera, a koje se nalazi dva kilometra uzvodno od Pribojske Banje, na reci Lim. Reč je o veštačkom akumulacionom jezeru, a prema fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, može se zaključiti da ono trenutno više liči na plutajuću deponiju.

Inače, ovaj problem već godinama prati ovo jezero. Njime pliva đubre, a glavni uzrok zagađenja je otpad s prijepoljskog smetlišta koje se nalazi uz Lim i direktno se uliva u jezero.

Prema komentarima brojnih korisnika društvenih mreža, ovo jezero nikada nije bilo u gorem stanju.

Po svemu sudeći, ovaj ekološki problem godinama unazad niko ne rešava.

Neki od korisnika Tvitera aludiraju na to i da je aktuelna vlast kriva za ovako loše stanje Potpećkog jezera i činjenicu da se ništa ne radi povodom ovog pitanja.

Podsetimo, početkom novembra, kada je Potpećko jezero poslednji put izgledalo kao danas, Ministarstvo za zaštitu životne sredine i opština Prijepolje postigli su dogovor o hitnom zatvaranju deponije Stanjevine, najvećeg zagađivača akumulacije, i njene sanacije. Deponija je ubrzo zatvorena, ali očigledno problem i dalje nije rešen.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @krdzoaco

Advertisement