Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 3mph S
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
81/64°F
75/54°F
59/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“SPREMNA SAM DA BRANIM SRPSKU ZASTAVU”: Atletičarka Angelina iskreno o predstojećem Evropskom prvenstvu!

Angelina Topić će na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke biti naš velika adut, ali se njegov proboj u skoku uvis očekuje i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

-Jako mi je drago što su mene i Adrianu (Vilagoš) prepoznali kao sportiste. Ovo će pomoći u nekim sportskim zadacima, ali i privatnim uzbuđena sam da vidim još sportista koji će biti ovde, stajati pored nas i dobijati iste prilike kao i mi.

Kako teku pripreme za prvenstvo Evrope u Jerusalimu?

-Zaista idu odlično, danas je poslednji dan u Beogradu. Odmah posle ovoga ide da radim trening, sutra ćemo da putujemo za Izrael. Imaćemo i tamo vremena da se pripremimo za takmičenje, fizički i mentalno. Vrlo sam uzbuđena i entuzijastično idem sa kolegama da predstavljam našu zemlju.

Takmičiš se i u skoku uvis i udalj?

-Gledam ovo kao jedan izazov, pre svega. Već mi je poznato da, kao prošlog vikenda, da se takmičim u istom danu. U sredu imam kvalifikacije i finale visa. Spremna sam i nije mi novina. Vrlo sam motivisana, želim da pokažem šta mogu i dam sto posto sebe. Ne idem sa mnogo tereta kao prošle godine, tada mi je bilo sve novo, a čini mi se da sam probila led i da mogu na jedan malo lakši način dođem do nekog dobrog rezultata.

Kako ti se do sada čini to kombinovanje?

-Iskreno, i dalje isti odgovor. Volim da skačem udalj, skok uvis mi je primarna disciplina, skok udalj mi je jednu stepenicu ispod skoka uvis. Videćemo, kako teče vreme, šta će biti dalje. Volela bih da se ostvarim u obe descipline. Uvis bolje ide i psihički sam jača u primarnoj disciplini.

Olimpijske igre u Parizu?

-Sledeće je godine, zvučalo je tako daleko, tek sam pre nekoliko dana razmislila o tome. Nemam neka očekivanja, mislim da sam mlada da razmišljam o nekim rezultatima na OI. To je totalno drugačija priča za one OI u Los Anđelesu. Volela bih da se pokažem u što bolje svetlu, da branim našu reprezentaciju i našu zastavu, našu Srbiju. Daću sve što je u mojoj moći da rezultat bude što bolji, vrlo sam uzbuđena. OI su nešto čemu svaki sportista teži.

Medalja u Parizu?

-Ne znam koliko je moguće da na tim takmičenjima ostvarim plasman. Isto sam na EP kada sam osvojila bronzanu medalju gde nisam znala da sam spremna. Rekla sam šta bog i bog je dao tu medalju. Daću sve od sebe i ostalo nije u mojoj moći.

PROČITAJTE VIŠE:

SRBIJA JE ZEMLJA SPORTA: Atletičarke Topić, Vuleta i Vilagoš prve na svetskim rang listama!

BUDUĆNOST ŠAHA JE U NJENIM RUKAMA: Teodora ostavarila plasman karijere na listi najboljih šahistkinja sveta!

“MOMCI SU JELI URME”: Selektor zlatnih “orlića” se na duhovit način zahvalio Novaku na podršci!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Telegraf video

YOU MAY LIKE