Connect with us

Srbija

SPREMITE SE ZA GLASANJE: Traže se imena za pet bizona na Fruškoj gori!

Published

on

Jedan mužjak i četiri ženke evropskog bizona, poreklom iz Poljske, 29. marta stigli su u Nacionalni park Fruška gora. Nacionalni park je pozvao građane da se na Fejsbuk profilu parka izjasne o predlozima imena za pet bizona.

Kako je naveo direktor Nacionalnog parka Fruška gora Radoslav Krunić, bizoni su sada u četrdesetodnevnom periodu karantina i adaptacije, nakon čega će građani moći da ih vide uživo.

„Ma koliko građani žele što pre da ih vide, prateći uputstva i preporuke svetskih stručnjaka za evropske bizone, kao i propise veterinarske inspekcije, neophodno je ispoštovati period karantina i adaptacije bizona“, napominje Branka Bogavac, PR NP Fruška gora, i dodaje – „ako smo čekali 5 godina na njihov dolazak možemo se strpiti još mesec dana pružajući im neophodan mir za upoznavanje sa njihovim novim domom na Fruškoj gori“, navodi se na sajtu parka.

Izbor imena za pet jedinki bizona počinje sledeće nedelje i njih će birati građani Srbije, kao i svi zainteresovani. Uži izbor imena napravila su deca predškolskog uzrasta iz Srbije, Španije i Poljske, navedeno je na Fejsbuku.

Izvor: N1 Foto: Nacionalni park Fruška gora

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement