Connect with us

Amerika

SPAS ZA MIKRO PREDUZEĆA U ČIKAGU: Skoro 1000 firmi se javilo za pomoć, grad počeo da isplaćuje po 5000 dolara

Published

on

Da bi ispunjavala uslove, preduzeća su morala imati četiri ili manje zaposlenih, prihode ne veće od 250.000 USD i idelano da su smeštena u zajednici sa malim ili umerenim primanjima

U okviru čikaškog programa za oporavak mikro preduzeća, koji je osmišljen kako bi se izašlo u susret i onima koji tokom pandemije nisu dobili sredstva iz saveznih fondova ili drugih programa, već je dodaljeno po 5000 USD za skoro hiljadu firmi.

NOVI PROGRAM POMOĆI U ČIKAGU (ILINOISU): Evo kako da se prijavite i dobijete novac ukoliko ste “1099” a ostali ste bez posla!

Da bi ispunjavala uslove, preduzeća su morala imati četiri ili manje zaposlenih, prihode ne veće od 250.000 USD i idelano da su smeštena u zajednici sa malim ili umerenim primanjima.

STIŽU DOLARI: 5000$ za preduzeće koje zapošljava do četriri radnika

Gradski program za grantove pokrenulo je Odeljenje za poslovne sporove i zaštitu potrošača (BACP) a sredstva su dodeljena putem lutrijskog sistema.

U programu je učestvovalo više od 4500 kandidata iz različitih industrija, od kafića, prodajnih lokala, do dnevnih vrtića i turističkih kompanija.

Struktura vlasništva malih preduzeća je takođe raznovrsna, 55 odsto grantova dodeljeno je ženama, 45 odsto Afroamerikancima a 34 odsto Latinoamerikancima.

Nagrašena preduzeća u proseku posluju više od deset godina i zapošljavaju dva radnika.

Apliciranje je završeno 28. aprila, pomoć je dobilo 959 preduzeća, a detalje o ovom i ostalim programima pomoći pronašite OVDE.

TEKST: Serbian Times FOTO: Pixabay

Advertisement