Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SOM KAPITALAC, TAMAN ZA BADNJI DAN: Željko izvukao grdosiju od 105 KG, borba trajala sat vremena!

Kada je Željko Radić rodom iz naših krajeva, ali nastanjen u Frankfurtu sa bratom i prijateljima krenuo na pecanje u primorsko mesto Ribe Roja Debre Taragona u Španiji nije očekivao da će mu taj događaj zauvek ostati urezan u pamćenju. Sa teškom opremom, domaćinom Goranom i uz pratnju profesionalnog ribilovca Milana Panića nasred vodene površine uspeo je da savlada pravu neman.

“Stajao sam na čamcu i oko pola 11 uveče samo sam odjednom osetio prejak udarac, kao da mi se čitava podmornica zakačila za mamac. Tada je borba počela i trajala preko sat vremena, znao sam da je ulov izuzetne veličine, to se osećalo na štapu. Pokušavao sam na sve načine da se izborim sa tim podvodnim džinom, ruke i leđa su mi pucali od bolova. Čamac se vrteo i za dlaku sam izbegao da upadnem u vodu”, priča za RINU Željko Radić.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

U jeku borbe sa kapitalinim primerkom uspeo je nekako da preskoči u drugi čamac i nastavio da ga izvlači. Poslednjih minuta situacija je bila toliko teška, da je i sam pomišljao da odustane, ali ipak sreća i snaga bile su na njegovoj strani.

“Kad smo izvukli ribu napolje, videli smo da je u pitanju som džinovskih razmera. Stavili smo ga na vagu i izvagao je 105 kilograma, a njegova dužina bila je dva metra i 60 centimetara. To je najveći primerak koji sam ikad video u žovotu, a ne ulovio. Pecam sedam godina i bilo je tu lepih primeraka od 50 kilograma, ali ovoliki som ne”, rekao je Željko.

Ovaj nesvakidašnji ulov ribolovci su proslavili, jer zaista su imali povoda. Željko dodaje da je borba sa ovom vodenom grdosijom najteži fizički posao koji je u životu uradio.

“Sedam dana nakon ove borbe sa džinovskim somom morao sam da odležim. Ruke, noge i leđa su bili u bolovima. Svakako trud je vredeo, jer je ovo bio trofej ali ribolov za pamćenje”, zaključuje Željko.

POVEZANE TEME:

SNEŽA JE KASAPIN I TO NAJBOLJI: Obradi stotine prasića dnevno, jedno iseče za samo 8 minuta!

GLASANJE ZA NBA ALL STAR: Vodi Lebron Džejms, Nikola Jokić mu duva za vrat!

JELKA ZA PUTARE: Lokalni Deda Mraz na duhovit način obeležio veliku rupu na putu u Srbiji!

Izvor: Rina.rs
Foto: Rina.rs

YOU MAY LIKE