Connect with us

Biznis

ŠOLAK KUPIO SOUTHAMPTON: Srpski biznismen sklopio ugovor vredan 100 miliona funti!

Published

on

Dragan Šolak, srpski biznismen, sklopio je ugovor vredan 100 miliona funti za kupovinu kluba Southampton.

Šolak, osnivač United Group kupio je kontrolni paket deonica kluba, koji je 14. na tabeli, deset bodova iznad zone ispadanja.

Rasmus Ankersen, jedan od bivših direktora fudbala u Brentfordu i Henrik Kraft, investitor sa sedištem u Londonu, takođe su uključeni u preuzimanje Southamptona.

Ovim sporazumom se završava većinsko vlasništvo Gao Jisheng-a, kineskog biznismena koji je kupio 80% udela u klubu 2017. godine.

Sauthampton već mesecima traži novog vlasnika, piše Sky News.

Takođe se navodi da će ovo biti drugo preuzimanje vrhunskog kluba u razmaku od mesec dana, jer je West Ham United nedavno prodat češkom biznsimenu Danielu Kretinskyju u sporazumu vrednom više od 700 miliona funti.

Međutim, ovo je prva kupovina koja je odobrena od strane Premijer lige otkako je vladin izveštaj bivše ministarke sporta, Tracey Crouch, pozvao na rigorozniju kontrolu preuzimanja klubova.

Njena istraga pokrenuta je nakon burne reakcije na odluku šest engleskih klubova da se priključe Evropskoj Superligi početkom prošle godine, te nakon što je Premijer liga odobrila preuzimanje Newcastle United-a od strane konzorcija predvođenog državnim fondom Saudijske Arabije.

Sky News navodi da Southampton FC nije odgovorio na upite za komentar u ponedeljak naveče i utorak ujutru.

Izvor: N1 Foto: United Group

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement