Chicago, IL
70°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 18mph S
Humidity: 29%
Pressure: 29.61"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
66°F
63°F
57°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SLAVKO PRIPITOMIO DIVLJEG VEPRA: Dao mu ime Tito, a sada mu je pronašao i drugaricu! (VIDEO)

Slavko Milović iz gatačkog sela Avtovac ispunio je svoju najveću želju da pripitomi divlju svinju, a vepru Titu, sa kojim druguje duže od dve godine, doveo je drugaricu Jorgovanku, piše Glas Srpske.

Tito je dobio ime jer voli da bude u centru pažnje i da se vodi računa o njemu.

Milović priznaje da mu je Tito puno draži od Jorgovanke, jer iako je divlja životinja, on je miran, ali i veran kao pas. Priča da ga je kupio kada je bio mali te da je na početku bio nemiran, ali uz ljubav i posvećenost lako su se sprijateljili. Vremenom postali su nerazdvojni.

“Želja mi je bila isključivo da pripitomim divlju svinju i uspeo sam. U životu nikad nisam video pametniju životinju”, rekao je Milović za Glas Srpske.

PROČITAJTE VIŠE:

I dok svakodnevno na imanju radi oko stoke, kaže da mu dodatna briga o Titu i godinu mlađoj Jorgovanki ne pada teško. Naprotiv, naglašava da ih je lepota videti ispred kuće, jer pripitomljavanjem postaju mirni. Tito ga, kaže, prati u stopu gde god da krene.

Tito je legenda, ide do brda i po polju, šeta i uvek se na moj zvižduk vrati. Ne bi ga prodao nema te sile niti para, da mi neko da milione. Dobro se slaže i sa Jorgovankom. Jedu šta god im ponudim sve, a kukuruz im je najdraži. Voće i povrće, o žitu da ne pričam, ali i mleko”, priča ovaj strastveni lovac.

Dodaje da nije isključeno i da će dobiti i pojačanje, jer koliko mu se čini, postoji mogućnost da će Jorgovanka na svet doneti i podmladak.

“Bili su zajedno ove zime, a nije isključeno da će ih biti još, jer Jorgovanka ima sada i malo stomaka. Mora ga slušati, ipak je on stariji”, u šali kaže Milović.

Ne plaši Slavko da će ga Tito napustiti i otići, jer zna i kilometrima da ode od kuće, ali se uvek vrati. Međutim, i da tako odluči, od njega ima dozvolu.

“Samo jazavca nisam dovodio živog kući, ostale sve životinje jesam. I nikad od mene nisu bežali. Ako nekad oseti zov divljine, može slobodno da ide. Ali znam da neće, jer prijatelji se ne napuštaju”, kaže Milović i dodaje da se i unučad igra s njima bez bilo kakvog straha.

Milović naglašava da se poljoprivredom i stočarstvom bavi od kad je prohodao.

Stočarstvo je neizbežan deo moje svakodnevice. Da živim ne znam koliko života radio bih isto. Imao sam nekada i do 380 koza, uz krave, ima dosta posla, ali ste svoj gazda. U fabrici sam radio pet meseci, video sam da to nije za mene, neću niko da mi komanduje”, rekao je Milović.

POVEZANE TEME:

DRAMATIČAN SNIMAK IZ PRIJEPOLJA: Divlji vepar upao u dvorište, zaletao se na ljude, psi uspeli da ga oteraju!

TOMO PRIPITOMIO DIVLJEG VEPRA: Mićko ima 200 kila i trofejne zube, a uskoro dobija i ženku! (FOTO)

ČUVA JEDNO OD NAJVEĆIH STADA U SRBIJI: Evo kako izgleda život srpskog čobanina (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / Herceg Televizija

YOU MAY LIKE