Chicago
34°
Fair
6:59 am5:09 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 18mph SSW
Humidity: 54%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/25°F
41/37°F
41/27°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

SKUP KAMIONDŽIJA U ČIKAGU: Ovacije misici dijaspore koja radi dva posla i studira arhitekturu! (VIDEO + FOTO)

Sinoć je u Čikagu održano prvo Kamiondžijsko veče u organizaciji Serbian Timesa i Chicago Events! U prepunom restoranu Skadarliya priosutni su imali prilike da uživaju u bogatom programu u kome se našlo ponešto za svakoga. Red šale, red zabave, red muzike…specijalni gosti, zatim Kamiondžijski kviz, i na kraju tombola sa vrednim nagradama. Na kraju su svi kući otišli zadovoljni…

A počelo je sa objašnjenjem otkud ideja za Kamiondžijsko veče, koje je sa publikom podelio Antonije Kovačević, urednik Serbian Timesa, i voditelj programa.

Pravo je pitanje zašto Kamiondžijske večeri nije bilo i ranije, kada uzmemo u obzir koliko se naših ljudi, iz Srbije i sa Balkana, bavi ovim poslom u Americi, naročito u regionu Čikaga. Kamiondžije hrane najviše naših porodica i naše dece na ovim prostorima i, ako ni zbog čeg drugog, zbog toga zaslužuju svoje veče. Mi smo smatrali da ona klasika koju inače srećemo po našim restoranima i klubovima – glasna muzika, piće i hrana – nije dovoljna.

MALO SMEHA NIKAD NIJE NAODMET: Antonije Kovačević i Sharon Johnson u epizodi “Hapšenje”

-Zato smo odlučili da napravimo nešto što će ih zabaviti, zasmejati, opustiti. Naravno, ne samo njih već i sve koje vole šou programe u kojima ne učestvuju samo izvođači, već i publika, istakao je Kovačević, koga je u jednom komičnom skeču te večeri, zbog prekoračenja brzine “uhapsila policajka”, Afroamerikanka (koju je sjajno odglumila Sharon Johnson).

Mnoge stvari su te večeri viđene po prvi put u balkanskim klubovima, od kviza u kome su se kompanijske ekipe nadmetale u poznavanju kamionske industrije, ali i istorije, kulture, filma, do specijalnih gostiju i skečeva.

KVIZ UZBURKAO DUHOVE I IZMAMIO SMEH: Detalj sa Kamiondžijske večeri u Skadarliyi

Prvi specijalni gost bio je Stefan Radenković Frenkica, jedan od najpopularnijih kamiondžija na društvenim mrežama, koji je svoju slavu delomično stekao i zahvaljujući svom suvozaču, mački Mau, čije fotografije i snimci imaju milione pregleda na Instagramu. On je sa publikom podelio neke od dogodovština koje je sa Mau doživeo tokom njihovih putovanja u čak 47 američkih država.

Gosti su sa salvama osmeha ispratili komičara Alena Krsmanca (alias Sašu Lukića) koji je u zlatnom odelu predstavio neke od svojih najnovijih knjiga sa tematikom iz života kamiondžija – “Moj rođak iz Shell-a”, “Prokuvalo sa vihorom”, “Poslednji krug u trojci”, “Arizona sumraka”…sa vrlo intrigantnim naslovnicama.

U zabavnom kvizu najviše znanja pokazala je ekipa domaćina, restorana “Skadarliya”, koja je u uzbudljivom finišu za dlaku pobedila ispred “Power printinga” i “Royal 3”.

Finiš događaja bio je rezervisan za izvlačenje tombole sa vrednim nagradama, a dobitnicima je sreću donela Jelisaveta Ranđelović, Mis srpske dijaspore za 2020, koja je izazvala ovacije na otvorenoj sceni kada je otkrila da uporedo radi dva posla i studira arhitekturu. Devojka za primer, nema šta!

Voditelj se na kraju zahvalio i zlatnim sponzorima, trucking kompanijama Trans Global, jednoj od ekskluzivnih UPS prevoznika čiji timski vozači nedeljno pređu i po 8,500 milja, zatim Focus National, koja nudi sjajne pogodnosti kompanijskim vozačima, kao i kompaniji Royal 3, čije kamiondžije dobijaju 70centi po milji za nove kamione, 90c/m za one starije i imaju odlične safety bonuse.  

PRIJATELJI KAMIONDŽIJSKE VEČERI: Kompanija koje su kao sponzori i donatori podržali događaj

Tom prilikom predstavljeni su donatori večeri, koji su obezbedili vredne nagrade posetiocima – servis za popravku kamiona ABS Repair, koji je obezbedio besplatnu zamenu ulja na kamionu jednom posetiocu, restoran Skadarliya, koji je dodelio vaučer za večeru&ručak u vrednosti od 100$.

Još jedan servis za popravku kamiona TNT Repair, koji je poklonio 5 besplatnih DOT inspekcija, kao i štampariju Power Printing, koja je brendirala događaj, te Mamine Krofnice, koje su pobedničkoj ekipi kviza poklonile sjajnu tortu u obliku kamiona i sa logom Serbian Timesa. Na kraju su ogromnu poslasticu podelili svi koji su se zatekli u Skadarliyi…

Na licu mesta organizovana je i degustacija rakije Yebiga, ekskluzivnog američko-srpskog brenda, a svaki tačan odgovor u kvizu proslavljan je zdravicom.

Serbian Times i Chicago Events su na kraju zakazali novo druženje početkom septembra, kada će Kamiondžijsko veče dobiti nastavak, sa novim gostima i programom.

Tekst: Serbian Times Foto: Milan Krkuš

YOU MAY LIKE

SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!