Connect with us

Srbija

SJAJAN PROJEKAT U BEOGRADU: Svaki đak prvak će posaditi svoje drvo koje treba da čuva do kraja osnovne škole

Published

on

„Drvo generacije“, projekat Grada Beograda, obuhvatiće sve osnovne škole i u njemu će učestvovati svi đaci prvaci u glavnom gradu Srbije

U Beogradu ove jeseni počinje jedinstvena akcija pošumljavanja u kojoj će učestvovati najmlađi protagonisti – svi đaci prvaci posadiće svoje drvo i pratiti njegov rast do kraja osnovne škole.

„Drvo generacije“, projekat Grada Beograda, obuhvatiće sve osnovne škole i u njemu će učestvovati svi đaci prvaci u glavnom gradu Srbije, navodi član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Svi prvaci će od 15. oktobra, kada je vreme za sadnju, posaditi svoje drvo, koje će čuvati osam godina, do kraja osnovne škole

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević

Ozelenjavanje je dugotrajan proces, u kom i edukacija najmlađih o ekologiji i zaštiti životne sredine igra svoju ulogu, kaže Petronijević i navodi da je trenutno 15% Beograda pokriveno zelenim površinama, prenosi portal Grada.

Prema njegovim rečima, svi prvaci će od 15. oktobra, kada je vreme za sadnju, posaditi svoje drvo, koje će čuvati osam godina, do kraja osnovne škole.

„Želimo da prvake edukujemo o zaštiti životne sredine i iz godine u godinu želimo da nastavljamo ovaj projekat. Kada više u školama ne bude mesta napravićemo park, šumu gde će oni imati svoje drvo i imati sličan ili isti program“, izjavio je Petronijević.

TEKST: National Geographic FOTO: Rommel Diaz/Pixabay

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Gry

    October 14, 2019 at 12:58 pm

    Samo da pazi da ne vidi Vesić inaće ode drvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement