Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

SITUACIJA ‘OTIŠLA PREDALEKO’: Bajden naredio ‘ublažavanje retorike’ o ratu u Ukrajini!

Američki predsednik Džo Bajden naredio je visokim funkcionerima da ublaže svoju retoriku o ratu u Ukrajini, objavio je NBC pozivajući se na više zvaničnika Bele kuće koji su prisustvovali razgovoru predsednika sa zvaničnicima.

Ovaj potez Bajdena usledio je pošto su neki američki visoki funkcioneri rekli da SAD žele da Kijev pobedi u ratu protiv Rusije.

Direktiva je upućena nakon što su državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin iznenada posetili Kijev u aprilu. Ostin je tada rekao da SAD veruje da Ukrajina „može da dobije rat, ako dobije pravu opremu“, a Blinken se pridružio tim izjavama.

Više anonimnih funkcionera potvrdilo je za NBC da ih je Bajden nazvao ubrzo pošto su poleteli nazad odvojenim avionima iz Poljske. Bajden je rekao Ostinu i Blinkenu da su „otišli predaleko“ i naredio im da ublaže pristup.

Prema rečima zvaničnika iz Bele kuće, američki predsednik nije bio zadovoljan kada su Blinken i Ostin razgovarali o “pobedi u Ukrajini”, odnosno, nije bio zadovoljan retorikom.

Državni sekretari su se pravdali da su komentari – pogrešno protumačeni.

Kako se procenjuje, Bajdenovo nezadovoljstvo odražavalo je zabrinutost unutar američke administracije da će sukob neizbežno postati dugotrajni rat iscrpljivanja u kome će Rusi polako, ali postojano napredovati.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Washington Post

YOU MAY LIKE