Chicago
50°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 45°F
Ветар: 17mph SW
Влажност: 56%
Притисак: 29.8"Hg
УВ индекс: 2
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

ŠEF DIPLOMATIJE POTVRDIO: Srbija spremna da prihvati izbeglice iz Ukrajine!

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je 26. februara da je Srbija spremna da prihvati izbeglice iz Ukrajine i da, u sladu sa mogućnostima, uputi humanitarnu i medicinsku pomoć.

Selaković se u Beogradu sastao sa ambasadorom Ukrajine Oleksandrom Aleksandrovičem i upoznao ga sa stavovima Srbije o ratu u Ukrajini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je dan ranije da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ali da pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine i da smatra pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Selaković je, kako se navodi u saopštenju nakon sastanka sa ambasadorom Ukrajine, ponovio stavove i naglasio da su opšteprihvaćeni principi zaštite međunarodnog prava osnova spoljne politike Srbije.

Srbija, prema njegovim rečima, smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući Ukrajinu.

“Selaković je istakao privrženost Srbije dijalogu i mirnom rešavanju sporova, dodavši da srpski narod Ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima i da gubitak svakog života u Ukrajini doživljavamo kao tragediju”, navodi se u saopštenju.

Saznajte više o tome kako je svet reagovao na zvanični stav Srbije o ratu u Ukrajini u tekstu ispod:

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Anđelko Vasiljević

YOU MAY LIKE