Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 88%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 1 year ago

By admin

SAUDIJCI ODIGRALI KLJUČNU ULOGU: Otkriveno kako je hrvatski plaćenik oslobođen iz ruskog zarobljeništva!

Saudijski ministar otkrio kako je tekla operacija oslobađanja zatvorenika. Pregovori su finalizovani u junu tokom posete ruskog šefa diplomatije Saudijskoj Arabiji, a Fejsal bin Farhan je dodao da je „od tada prestolonaslednik Bin Salman sve vreme radio na slučaju dok nije realizovan”.

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Fejsal bin Farhan rekao je u intervjuu saudijskoj televiziji Al Arabija da je oslobađanje 10 stranih zatvorenika, među kojima je i jedan hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, u okviru sporazuma o razmeni između Rusije i Ukrajine, dogodio se uz direktnu intervenciju princa Muhameda bin Salmana, saudijskog prestolonaslednika.

Fejsal bin Farhan je rekao da je prestolonaslednik Muhamed bin Salman uspeo da ubedi predsednika Putina da oslobodi zatvorenike u okviru “humanitarne inicijative”.

Prestolonaslednik Bin Salman je uvek bio aktivan na svetskoj političkoj sceni i pojavio se kao lider. Fokusiran je na postizanje rezultata i to mu je donelo veliko poštovanje među liderima zemlje“, rekao je Fejsal bin Farhan, otkrivajući da su pregovori počeli prošlog aprila kada se Bin Salman sastao sa bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom, koji ga je zamolio za pomoć oko oslobađanjem pet Britanaca koji su se nalazili na listi zatvorenika od 10.

Pregovori su finalizovani u junu tokom posete ruskog ministra spoljnih poslova Saudijskoj Arabiji, a Fejsal bin Farhan je dodao da je „od tada prestolonaslednik Bin Salman radila sve vreme u tom slučaju dok se ne realizuje“.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen HRT Video Platforma

YOU MAY LIKE