Connect with us

Srbija

SASTAV KOJI JE ODUŠEVIO SRBIJU: Devojčica na fantastičan način otkrila zašto voli našu zemlju!

Published

on

Adrijana Janković (12) iz sela Gornja Trnava kod Topole sa nedavno zavrešene „Dečje nedelje“ kući se vratila sa vrednim nagradama jer je njen literarni rad na konkursu „Zašto volim Srbiju“ svrstan u prvih 20 nagrađenih.

U svom sastavu koji joj je doneo nagrade ističe da je nekada teško objasniti zašto nešto volimo, ipak ova nadarena devojčica kaže da je Srbija jedinstvena zemlja koja odiše skromnošću i prirodnim lepotama.

„Srbija je zemlja u kojoj je sve drago, kao da se stalno smeju Sunce i oblaci, baš kao i ljudi, bez obzira na teške trenutke. Srećna sam jer živim u zemlji u kojoj se ljudi raduju životu i svakom novom danu i ne daju da ih išta poremeti“, napisala je između ostalog u sastavu Adrijana Janković.

Ona je još napisala, da snaga Srbije leži u jedinstvenoj prirodi i stanovnicima koji se nikada ne predaju, već se bore za ono što žele da svima bude dobro.

„Bogata istorija i tradicija nas čine posebnim, dok običaji predstavljaju zanimljivost koja se pamti i prepričava, s kolena na koleno. Volela bih da proputujem svet i upoznam druge narode i predele, ali sam sigurna da svoje mesto rođenja ne bih menjala. Verujem da ću uvek ostati verna svojoj zemlji, gde imam najbolje drugare i nastavnicu, omiljene ljubimce i omiljene kutke za igru. Zagrljaj svoje zemlje je najtopliji i ta ljubav se ne može porediti ni sa jednom drugom“, poručuje Adrijana iz Gornje Trnave u svom sastavu koji je svrstan u pobedničke.

Adrijana je učenica Osnovne škole „Milutin Jelenić“ iz Gornje Trnave i odličan je đak, na njene uspehe ponosni su i roditelji.

„Bilo je oko 300 učesnika iz cele Srbije, ona je u prvih 20. Bili u Palati Srbije na dodeli nagrada. Za nju je to veliki uspeh, motivacija za dalje da nastavi da piše i beleži uspehe. Ja i supruga smo presrećni i veoma ponosni“, kaže Adrijanin otac Željko Janković

Inače, Dečja nedelja slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti i to je takođe prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement