Chicago
10°
Mostly Cloudy
7:00 am5:07 pm CST
Feels like: 10°F
Wind: 1mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 30.63"Hg
UV index: 0
SatSunMon
39/34°F
37/27°F
43/39°F

Published 2 years ago

By admin

500 METARA, SAMO ZA NAJHRABRIJE: Tinejdžeri prokopali brdo zbog staze za ekstremni biciklizam (FOTO)

Za zaljubljenike u avanturu vožnja motorom ili spust na skijama kroz utabani sneg predstvalja uživanje, ali vožlja biciklom po uskim šumovimtim stazama punim prepreka prava je adrenalinska poslastica.

Užičke nizbrdice inspirisale su i dva srednjoškolca, Nikolu i Luku, da svojim rukama naprave stazu po njihovoj želji, ali ne običnu već za “Downhill” spust, a oštar kamen i korov samo su neke od prepreka na koje su nailazili.

“Od malih nogu smo zavoleli biciklizam, gde smo u jednoj turi prelazili preko 150 kilometara, na tome se nismo zaustavili već smo počeli da gledamo po “Youtube”, kako da damo sebi dodatno uživanje i u želji za dodatnim adrenalinom krenuli smo sa “Mounting bike” disciplinom, i mislim da smo napravili pun pogodak”, kazao je za agenciju RINA, Luka Mirković zaljubljenik u planinski biciklizam.

Stazu pod nazivom “AMBIS DH Trail” na Vujića brdu dvojica mladih entuzijasta sagradili su za devet meseci, sopstvenim prihodima, golim rukama i uz pomoću svojih drugara iz okoline.

“Počeli smo da je pravimo prvestveno iz ličnih potreba da imamo gde da treniramo i vežbamo za predstojeće trke. Staza je strma i duga 500 metara sa dve skakaonice, i specifična je po opasnim krivinama (“wall ride”-ovima), ima dosta kamenja i korenja što dosta otežava vožnju i mogućnost da skliznete sa staze, i svrstava se u stazu osrednje težine. Uspeli mo da završimo sve ove godine pred samu trku 21. juna koja smo organizovali upravo na ovoj lokaciji”, rekao je Luka.

Кorona virus mnoge je zadržao u svojim mestima i pokazao lepote i pogodnosti kraja u kom žive, ali isto tako i privukla mnoge simpatizere da zavole ovaj adrenalinski sport.

“Mnogi naši drugari su uz nas počeli da se bave bicikliznom i svoje slobodno vreme ne provode za računarima, već su se aktivno uključili u bavljenje ovim sportom, ali oni što im mi savetujemo jeste da staza nije namenjena početnicima i da ukoliko nemaju iskustava u biciklizmu, neophodnu zaštitnu opremu i spremnosti da savladate sve prepreke ne možete proći ovu zahtevnu stazu”, dodao je Mitrović.

Dvojica drugara Nikola i Luka su za jako kratko vreme postali zaljubljenici u ovaj sport i promovišu ga kao zdrav način života i preporučuju mladima i starima da se njime bave, ali samo da znaju da je planinski biciklizam za one koji imaju veliko srce i želju za adrenalinom.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)