Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
43°F
43°F
41°F
43°F
46°F
TueWedThuFriSat
66°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

SAŠI JE NEOPHODNA NAŠA POMOĆ: Živi sam, boluje od multiple skleroze, a kuća samo što mu ne padne na glavu!

Saša Simić (23), mladić iz Crne Bare kod Bogatića, živi u izuzetno teškim uslovima, a zbog oštećenja mozga i multipla skleroze je skoro nepokretan i bez tuđe pomoći ne može da se hrani i održava ličnu higijenu.

Na ovog momka se svalila sva tuga i nesreća, a malo nedostaje da se sruši oronula kuća u kojoj je ostao da živi sam nakon što je majka poginula u saobraćajnoj nezgodi, a deka čija je kuća iznenada preminuo. Razboleo se posle ova dva stresna gubitka i od tada su se srušili njegovi snovi i životni planovi koje je imao kao svaki zdrav i vredan mladić.

Ostao je da živi usamljen, zarobljen u udžerici sa dva sobička sa zemljani, podovima, plafonima kroz koje vire grede i u kojima su klimavi nameštaj i stari šporet na koji se greje. Nemoćan da sam zaradi, Saša je tažio pomoć da bi mu život bar malo bio lakši.

“Bar jedna sobica da se preuredi. Ne smem pošteno ni da zaspim, plašim se pašće plafon. Neophodno mi je i kupatilo, ovako polupokretan nemam gde ni da se umijem, a kupam se vodom iz lavora uz pomoć ujaka i ujne”, molio je Saša.

Posle nekoliko meseci, u septembru, pred Sašinu kuću je stigao kompletan građevinski materijal za rekonstrukciju kuće. Cigla, crep, cement, vrata, prozori, pločice, sanitarije – stiglo je sve. Saša gleda materijal ispred svoje kuće, sa nadom da će do zime njegova kućica biti renovirana.

“Materijal je poklonila organizacija Help, sve je stiglo što je potrebno i koštalo je 10.000 evra, ali od tada i pored brojnih zahteva i apela da se Saši pomogne, nismo uspeli da pronađemo majstore koji bi dobrovoljno renovirali kuću”, kaže Aleksandar Kokić iz udruženja Cetar za romske inicijative, koji se najviše angažovao da Saši stigne pomoć.

Svi majstori bi, prema računici, koštali oko 3.500 evra koje Saša nema i samo toliko ga deli od osmeha na licu i uslova za život dostojnih čoveka.

Jedini stalni prihod koji Saša ima tokom meseca je naknada za tuđu negu i pomoć što je malo za hranu i lekove. Vreme prolazi, bliži se zima, pa je potrebno što pre završiti renoviranje stare kuće.

Pomoć Saši može da se uplati na njegov račun 205-9011008299581-34, a majstori – zidari, keramičari, moleri, parketari ukoliko žele da pomognu bez naknade mogu da mu se jave na telefon 061/2848239.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE