Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

SAMOHRANA MAJKA JOŠ U JEDNOJ BORBI: Lepa Vojka je već pobedila rak, a sada mora ispočetka i potrebna joj je pomoć!

Vojka Jevtović ima 33 godine, požrtvovana je samohrana majka koja svakog novog dana vodi najtežu bitku – za život. 2021. godine nakon cervikalne biopsije saznaje da boluje od zloćudnog tumora grlića materice. Od tada, njeno lečenje je neprestano, a svetlost u život vratile su joj reči lekara da se metastaze povlače. Ipak, nije prošlo mnogo vremena, a zloćudna bolest se vratila. Vojka sada mora sve ispočetka i trenutno ima samo jednu želju.

-Poslednjih godinu dana se lečim u Turskoj, otišla sam u katastrofalnom stanju i hvala Bogu bilo je bolje iz meseca u mesec, metastaze su se povlačile. Na kontrole odlazim na svaka 2-3 meseca i na ovoj sad kontroli su otkrivene nove promene – počinje ona.

Prognoze od lekara još uvek nije ni čula. Ne zna ni koliko novca će biti potrebno za ovaj rat, jedno što zna jeste da sada mora sve ispočetka. Ipak, Vojka je hrabra i uverena da će se i ovoga puta iščupati iz kandži bolesti.

-U Turskoj ni od jednog lekara ne mogu se čuti prognoze, oni rade sva moguća ispitivanja da bi pacijentu dali što bolju terapiju, iskreno mislim da nijedan pacijent ne voli da čuje kakve su prognoze. Svi smo mi različiti i drugačije reagujemo. Trenutno ne znam tačnu cifru lečenja, ali znam da krećem sve ispočetka. Nova zračenja, nove hemoterapije i imunoterapije. Treba da se urade biopsije da bi se preciziralo o cifri – objašnjava ova lepa žena.

I u najtežim situacijama, Vojku misli vuku ka svom detetu. Njen mali heroj sve joj je u životu, a i ona njemu, jer sami prolaze kroz najteže trenutke. Priznaje da brzo padne, ali pozitivne misli nateraju je da ustane još brže.

-Iskreno je teško jer ne znaš šta možeš da očekuješ od bolesti, pogotovo kad si jedini roditelj svom detetu. Padnem ali još brže ustanem i samo pozitivno – poručuje Vojka i zaključuje da joj je trenutno jedina želja da svi bolesni ozdrave.

Početkom 2022. godine zbog pojave bola u ramenu urađena joj je scintigrafija koja je pokazala višestruke metastaze u kostima, a dodatnim specijalističkim pregledima u junu 2022. godine utvrđeno je da se bolest proširila i na jetru i koštanu srž. Vojka je lečenje nastavila u inostranstvu. Nakon primene 3 ciklusa hemoimunoterapije osećala se bolje, a tumor markeri su pokazali značajnu regresiju.

Ipak, Vojki su sada sredstva potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, imunoterapije, specijalističke preglede i laboratorijske analize, troškove puta i smeštaja.

Vojki možemo pomoći na sledeći način:

Slanjem SMS poruke sa tekstom 1449 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001614915-66

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616194-12

IBAN: RS35160600000161619412

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

PROČITAJTE VIŠE:

“REKLI SU MI DA ĆU SE RAZBOLETI”: Egipćanin Ahmed ostao u čudu zbog srpskog verovanja! (VIDEO)

BEOGRADSKI GIMNAZIJALAC OSVAJA SVET: Strahinja doneo bronzu sa Svetske geografske olimpijade!

BLIZNAKINJE IZ NIŠA PRAVO SVETSKO ČUDO: Ana i Mina rođene su u razmaku od 5 minuta, a njihovo DNK poklapanje jedno u milijardu!

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE