Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NAGRADA 1.000 EVRA: U Crnoj Gori počelo tradicionalno takmičenje u izležavanju, evo koliko se ljudi prijavilo!

U crnogorskom etno-selu Brezna, koje se nalazi između Nikšića i Plužina, danas je počelo tradicionalno takmičenje u izležavanju.

Na dvanaestom okupljanju učestvuje rekordan broj takmičara do sada – 21. Među učesnicima je i pobednica iz 2021. godine, Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja drži rekord u ležanju od 117 sati.

Nagradni fond u odnosu na prethodne godine je uvećan i takmičara koji najduže bude ležao čeka nagrada od 1.000 evra.

Pravila su takva da je učesnicima zabranjeno da ustaju, ali je dozvoljeno spavanje, čitanje knjiga, hrana i piće. Na svakih osam sati, takmičarima je dozvoljeno da odu u toalet.

Ovo je takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lenji.

Od samog početka takmičenja, učesnici uživaju u prirodi u Brezni. Neki su već na početku krenuli da spavaju, dok drugi odmaraju u hladovini i čitaju knjige.

Jedan od učesnika je Dimitrije, koji kaže da se nada nagradi od 1.000 evra.

PROČITAJTE VIŠE:

„Nadam se pobedi, nagrada je izazovna. To je i ključni razlog što sam se prijavio. Ali, imati i par dana mira, to je nemerljivo. Koliko god da traje, ne razmišlja se ovih dana o ničemu. U ovom prebrzom životu u kojem živimo, svaki sat, a ne dan, je preveliki da posvetimo sebi. Ovo je najbolji momenat da se 24 sata posvetimo samo sebi“, kaže Dimitrije.

Pobedu očekuje i takmičarka Ana, a rekla je da će vreme provoditi uz čitanje knjiga i telefon.

„Zadovoljna sam, lepo smo ugošćeni od strane domaćina. Nadam se da će tako ostati do kraja i da ću se izboriti za pobedu“, ističe Ana.

Organizator takmičenja i vlasnik Etno-sela Brezna Mićo Blagojević, u izjavi za Anadoliju ističe da su na ideju o organizaciji ovakvog takmičenja došli pre 12 godina, baš zbog tog mita da su Crnogorci lenji.

„Na ovaj način je celi svet čuo za nas. Danas imamo rekordan broj takmičara. Tu su bivši pobednici, svetska rekorderka u ležanju Dubravka Aleksić. Imamo danas i bivšu pobednicu Milku Doderović koja je izdržala 52 sata bez ikakvog ustajanja i odlaska u toalet. Mislim da će takmičenje biti zanimljivo i nagrada je povećana, tako da će moći da uživaju“, kazao je Blagojević.

POVEZANE TEME:

ZBOG IZVEŠTAVANJA IZ DONBASA: Slavnom srpskom ratnom novinaru zabranjen ulazak u Hrvatsku!

“TATA, JA ODAVDE NEĆU IZAĆI ŽIV”: Hrvatskog huligana dočekao pakao u grčkom zatvoru, pretnje smrću se samo nižu!

BLIZNAKINJE IZ NIŠA PRAVO SVETSKO ČUDO: Ana i Mina rođene su u razmaku od 5 minuta, a njihovo DNK poklapanje jedno u milijardu!

Izvor: N1
Foto: Printscreen Anadolu Agency Video

YOU MAY LIKE