Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 41°F
Ветар: 6mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.89"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
41/32°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

SADA JE I ZVANIČNO: Nikola Jokić nastupa za reprezentaciju Srbije na Evrobasketu!

Direktor reprezentacie Dragan Tarlać, potvrdio je ono što se dugo slutilo – Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju srbije na Evropskom prvenstvu.

Ono što su svi sa nestrpljenjem isčekivali dobilo je i zvaničnu potvrdu u Tarlaćevoj izjavi pa je sada i defintivno jasno da je slektor Svetislav Pešić uspeo u misiji da najboljeg igrača sveta Nikolu Jokića ubedi da ponovo obuče reprezentativni dres.

Tarlać je saopštio plan predstojećih obaveza nacionalnog tima i najavio tom prilikom da će u skladu sa NBA pravilnikom Nikola Jokić biti deo reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

“Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje. Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta. U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom”, istakao je Tarlać.

Nastup Bogdana Bogdanovića prema njegovim rečima i dalje je neizvestan.

“Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća”, poručio je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

Prve obaveze reprezentacije Srbije biće tokom juna i jula. Prvo će u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naš tim 30. juna igrati protiv Letonije u Rigi, da bi 3. jula u Nišu srpska reprezentacija dočekala nacionalni tim Belgije.

Krajem avgusta sledi nova runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u novoformiranoj grupi gde će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske. Nakon toga, na programu je Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra 2022.

Prethodna 24 sata se nagađalo da bi to moglo da se dogodi po objavama Jokićevog agenta Miška Ražnatovića i supruge Natalije lkoji su na društvenim mrežama objavljivali slike sa Nikolom Jokićem u dresu reprezntacije Srbije.

Nikola Jokić je poslednji put za reprezentaciju igrao na Svetskom prvenstvu 2019. godine kada je srbija bila peta. Naši košarkaši su tada doživeli krah u četvrtfinalu protiv Argentine, da bi u razigravanju za plasman dobili reprezentaciju SAD-a.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @jokic.natalija

YOU MAY LIKE