Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 12 months ago

By admin

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Srpska crkva nam je najbliža, Srbi nikada nisu bili na strani neprijatelja Rusije!

Ruski patrijarh Kiril poručio je da je potrebno sačuvati jedinstvo srpske i ruske crkve koje se zasniva na zajedništvu duhovnog života, svetih i istorije.

Patrijarh Kiril istakao je da je srpska crkva najbliža ruskoj po kulturi, duhovnoj tradiciji i odanosti jedinstvu pravoslavnih Slovena.

“Srbija nikada nije bila na strani neprijatelja Rusije, to je istorijska činjenica. Čak i sada, budući da ste u središtu Europe, u teškoj ste situaciji“, rekao je patrijarh Kiril, koji je služio liturgiju u Patrijaršijsko-uspenjskom Sabornom hramu Moskovskog Kremlja, uz episkopa Srpske pravoslavne crkve, među kojima je bio i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Patrijarh Kiril pozdravio je episkope SPC-a i poručio da su radosni jer zajedno s njima u liturgiji učestvuju i mitropolit Joanikije i episkop pakračko-slavonski Jovan.

Mitropolit Joanikije naglasio je da episkopi, sveštenstvo i celi srpski narod moli za patrijarha Kirila i za celu svetu Rusiju, saopšteno je iz službe moskovskog patrijarha i cele Rusije.

Episkopi Srpske pravoslavne crkve doputovali su u Moskvu na poziv patrijarha Kirila zbog učešća na Međunarodnom rusko-srpskom festivalu “Srpska uteha ruskom srcu” na Pravoslavnom humanitarnom univerzitetu Svetog Tihona.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / CBS Sunday Morning

YOU MAY LIKE