Connect with us

aktuelno

RUSKA VOJSKA ZAUZELA KLJUČNI GRAD: Nemačka obustavlja isporuku oružja Ukrajini!

Published

on

U toku je 94. dan vojnog sukoba u Ukrajini.

Novi satelitski snimci pokazuju ruske vojne operacije u i blizu gradova Liman i Popasna na istoku Ukrajine, dok ruske snage osvajaju teritoriju u regionu Luganska i Donjecka.

Prema nedavnim izveštajima, ruske snage su preuzele kontrolu nad Limanom i što je drugi ukrajinski grad srednje veličine ove nedelje koji je zauzet.

Bajdenova administracija odobrila je slanje višecevnih raketnih sistema velikog dometa u Ukrajinu, što je značajan transfer koji bi u velikoj meri mogao pomoći Ukrajini u odbrani njene teritorije u regionu Donbasa, saopštili su u petak američki zvaničnici.

Transfer će verovatno biti objavljen sledeće nedelje, rekao je jedan zvaničnik koji je, kao i ostali, govorio pod uslovom anonimnosti da bi razgovarao o bezbednosnim pitanjima. Oružje u transferu će uključivati mobilne raketne bacače koji mogu da pucaju mnogo dalje od lansera koje Ukrajina sada koristi.

Nemačka ne isporučuje Kijevu oklopna borbena vozila i tenkove jer se pridržava zajedničkog stava federalne Vlade i saveznika iz NATO-a po tom pitanju, izjavila je sekretar nemačkog Ministarstva odbrane Zimte Miler.

Izvor: Alo Foto: Printscreen YouTube / 9 News Australia

Advertisement