Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 68%
Притисак: 29.93"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/37°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By admin

RUSI ULAZE U KIJEV: Helikopterski juriš na prestonicu Ukrajine, odjekuju eksplozije! (VIDEO)

Samo nekoliko minuta nakon što je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su ruske snage ušle u Kijevsku oblast, novinari i građani koji se trenutno nalaze u Kijevu prijavili su brojne napade od strane ruske vojske koja se sada nalazi na samo 15 kilometara od glavnog grada Ukrajine.

„Ruska vojska probila je državnu granicu u Kijevskoj oblasti. Neprijatelji su ušli preko prelaza Vilč, a naši graničari zajedno sa vojskom spremni su za borbu“, saopštio je ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

Dopisnik CNN-a iz Kijeva objavio je na Tviteru snimak na kom je navodno prikazana velika vazdušna jurišna operacija helikopterima Mi-8 na međunarodnom aerodromu Antonov. Kako je naveo Miler, u pitanju je teritorija koja se nalazi na samo 15 kilometara udaljenosti od Kijeva.

Još jedan snimak objavljen je na društvenim mrežama i, kako je naveo autor, prikazuje 20-30 ruskih aviona koji bombarduju ranije pomenuti aerodrom.

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se u ranim jutarnjim časovima i najavio početak “specijalne vojne operacije”, čiji je cilj “demilitarizacija Ukrajine”.

Zapadni lideri osudili su ovaj čin i najavili dodatne sankcije Rusiji, dok je u Ukrajini proglašeno vanredno stanje i opšta mobilizacija stanovništva.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @ASLuhn

YOU MAY LIKE