Chicago, IL
63°
Fair
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 63°F
Wind: 15mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
61°F
59°F
52°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

POMPEO SE OBRUŠIO NA BAJDENA: Ne govori jezikom koji Putin razume, svet je sada manje bezbedno mesto! (VIDEO)

Bivši državni sekretar Sjedinjenih Država Majk Pompeo kaže da Vladimir Putin želi da vrati Sovjetski Savez, i da Amerika to ne sme da dozvoli.

On je kazao da je administracija predsednika Donalda Trampa znala da Putin želi da ostvari dominaciju i uticaj u čitavom bivšem sovjetskom bloku, ali da je Bela kuća, u njegovo vreme, umela to da spreči.

“Postarali smo se da Severni tok 2 ne bude završen, nismo nastavili sa razgovorima o novom START sporazumu, i sarađivali smo sa partnerima u NATO da povećamo budžet za odbranu i omogućimo potencijalni odgovor na bilo kakav akt ruske agresije”, rekao je Pompeo za Fox News.

“Nije se promenio Vladimir Putin, promenilo se američko liderstvo”, dodao je Pompeo.

Pompeo se obrušio na sankcije koje je najavila Bela kuća, rekavši da je njihova pretnja smanjena zato što ne uključuju pristup SWIFT bankarskom sistemu, naftnoj ili gasnoj industriji.

“Odvraćanje mora da bude višestruka strategija: projekcija vojne moći, američka dominacija u energetici, odlučnost saveznika i jasan, koncizan dijalog i očekivanja. Bajdenova administracija prestala je da govori jednim jezikom koji Putin razume: snagom”, dodao je on.

“Kada je Rusija nagomilala najveći broj snaga u modernoj istoriji na granicu sa Ukrajinom, Bajden je rekao da je okej ukoliko Putin izvrši invaziju, ukoliko je to samo ‘manji upad’. A kada su zaista i ušli, nije rekao da je to invazija. Bajdenov tim nije se spremao za rusku agresiju. Bajden je prema Putinu bio slab, nestabilan i nejasan – on ne shvata šta je na talonu u ovoj borbi protiv Rusije i ne zna da je potrebna snaga kako bi se odbranila Amerika.”

“Kim Džong Un, Si Đinping i iranski ajatolasi će sada videti zeleno svetlo da izvrše svoje mračne naume. Svet će biti manje bezbedno mesto za sve”, zaključuje Pompeo.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen YouTube / Fox News, Guardian News

YOU MAY LIKE