Chicago
63°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph SSE
Humidity: 92%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

RODNO SELO SE SEĆA: Oslikava se mural za za Kristinu, Milana i Dalibora, žrtve masovnog ubistva! (FOTO, VIDEO)

Meštani sela Dobona kod Mladenovca gde je Uroš Blažić započeo svoj krvavi pir još uvek ne mogu da se oporave od tragedije koja je zadesila njihovo mesto.

Ubijeno je troje mladih, a nekoliko njih teško ranjeno. Nepun mesec dana kasnije od svirepog zločina žitelji su se organizovali kako bi u čast prerano nastradalih komšija oslikali mural u Duboni.

-Biće oslikan mural dimenzija 6×4 metra, to je oko 25 kvadrata zida. Na njemu će biti lica mladića i devojke koji su upucani na klupici, Milan, Kristina i Dalibor. Radićemo dve do tri nedelje vikendom i takav je dogovor sa ljudima koji su me angažovali. Želimo da njihova nedužna lica ostanu zauvek upamćena – kazao je za agenciju RINA, slikar Ognjen Kostić.

Osim murala u znak večnog sećanja na tragično nastradale biće postavljena i spomen ploča, upravo u neposrednoj blizini klupice kod koje su upucani.

-Svake večeri sedeli su tu i družili se, do kasno u noć i uvek su bili veseli i nasmejani. Naišao je Uroš i pucao iz blizine, a kada je čuo da i dalje vrište, preskočio je ogradu i ponovo pucao u njih, da bude siguran da ih je ubio. To veče Kristina, Milan i Dalibor su ubijeni, a Ivan, Nevena i još nekoliko devojaka su radnjeni. To je zauvek promenilo sudbinu našeg sela, više nikad ništa neće biti isto, kaže meštanin Stefan, jedan od organizatora oslikavanja murala.

POVEZANE TEME:

KOSOVSKA POLICIJA SE POVLAČI IZ ZVEČANA? Građani se okupljaju od ranog jutra, Vučić se sastao sa zapadnim ambasadorima!

MLADI SRPSKI RVAČI DOMINIRALI U HRVATSKOJ: Osvojili 16 medalja u Poreču, čak 8 zlatnih!

DIVLJAŠTVO U ORAHOVCU: Zbog izjave na Rolan Garosu vandali uništili mural Đokovića na KiM! (FOTO, VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE