Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph NE
Humidity: 85%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

MLADI SRPSKI RVAČI DOMINIRALI U HRVATSKOJ: Osvojili 16 medalja u Poreču, čak 8 zlatnih!

Srpski rvači i rvačice ostvarili su izvanredne rezultate na Trofeju Jadrana 2023 koji je održan u Poreču.

U muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama juniora i kadeta, osvojeno je čak 16 medalje, od čega osam zlatnih medalja.

Posebno uspešna bila je naša ženska selekcija do 20 godina koja je, u izuzetno jakoj konkurenciji devet reprezentacija, ekipno zauzela prvo mesto. Zlatne medalje osvojile su Maša Perović, Milica Sekulović, Jana Petrović i Evelin Uljhei, srebrom se okitila Jovana Radivojević, a do bronze je stigla Emilija Jakovljević.

I u konkurenciji kadetkinja Srbiji je ekipno pripalo treće mesto, nakon što su Ivana Gajić i Milica Sekulović osvojile zlato, a Evelin Uljhei srebrno odličje.

PROČITAJTE VIŠE:

“Očekivali smo dobro rvanje, ali ovog puta naše devojke prevazišle su sebe. Kvalitetno i planirano se radilo i to je dalo rezultat. Biti prvi na jednom ovako jakom turniru ispred osam zemalja koje su mnogo duže u programu rada sa devojkama, daje nam velike nade za predstojeća evropska prvenstva za kadetkinje i juniorke. I ženska i muška selekcija imale su odlične mečeve i zaista ne moramo da brinemo za budućnost srpskog rvanja”, rekao je Dalibor Perović, trener naših rvačica.

U muškoj konkurenciji, šest odličja osvojili su srpski kadeti. Ognjen Todosijević i Steva Kojić bili su na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, doku su Filip Tričković, Roland Varga, Lazar Dedić i Zalan Pek, osvojili bronze. Kod juniora, bronzani je bio Antal Vamoš.

Kadetsko Evropsko prvenstvo na program je od 12. do 19. juna, dok će se juniorski kontinentalni šampionat održati od 26. juna do 2. jula.

POVEZANE TEME:

PONOS SRBIJE: Dimitrije osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Grčkoj!(VIDEO)

OBEZBEDILI PUT ZA PARIZ: Srpski paraolimpijci osvojili 8 medalja u stonom tenisu na turniru u Poljskoj! (FOTO)

“MISLIM DA SAM URADIO LEPU STVAR ZA SVOJU ZEMLJU”: Jokić dobio novu nagradu!

Izvor: Nova.rs
Foto: Rvački savez Srbije

YOU MAY LIKE