Chicago, IL
75°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 38%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
73°F
68°F
63°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

RODMAN IDE KOD PUTINA DA “SPASE ŽIVOT”: Slavni košarkaš ide u Rusiju po Britni Grajner!

Čuveni košarkaš Denis Rodman je prošao i loše i dobro u životu i sada vraća dug pokušavajući da pomogne Britni Grajner.

Mnogo je toga poznato o čuvenoj generaciji Čikago Bulsa, koja je u rasponu od osam sezona uzela šest titula šampiona NBA lige.

Na terenu je sve delovalo vanserijski ukomponovano rukom Fila Džeksona i virtuoznim partijama Majkla Džordana.

Van terena se svako od zvezda borio sa svojim “demonima”, a Rodman je svakako bio jedan od najproblematičnijih.

“Držao sam pištolj i pitao se mogu li to da učinim, da raznesem sebi glavu. Tada sam znao da mogu. Toliko je bola bilo. Jednostavno nisam više mogao da budem osoba kakva su svi želeli da budem. Osećao sam se paralizovano. Znao sam da mogu da dobijem slavu i novac, ali kako da se nosim sa svim ostalim što to donosi? Niko te ne uči kako da se nosiš s tim. Pokušao sam i nisam uspeo. Imao sam sve što sam želeo, ali sam pokušavao biti neko ko nisam. To nije imalo veze sa košarkom. To je imalo veze sa ovom ljubavlju koju sam želeo, a koju nisam imao”, prepričao je Rodman događaj iz aprila 1993. godine.

Dvadeset i jednu godinu kasnije rekao je kako je ruski lider “Vladimir Putin zapravo kul”, a tačno 29 godina nakon svoje životne drame planira novi put u Rusiju, ovog puta da bi “spasao” jedan život.

Tamo je iza rešetaka završila košarkašica Britni Grajner i osuđena je na devet godina zatvora zbog optužbi u vezi sa narkoticima.

“Dobio sam dozvolu da idem u Rusiju i pomognem toj devojci. Pokušaću da odem tamo ove nedelje”, rekao je Rodman za NBC.

To nije prvi put da je udario nešto slično, pošto je Kenet Bej, američko-korejski misionar bio zatvoren u Severnoj Koreji, a kasnije je tvrdio da je Rodman bio razlog za njegovo puštanje iz zatvora.

Slavni košarkaš je posetio Severnu Koreju, važilo je da je u dobrim odnosima sa njenim liderom Kim Džong Unom i navodno je lično zamolio Kima da pusti Beja.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Youtube @The Late Show with Stephen Colbert

YOU MAY LIKE