Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 10mph N
Humidity: 53%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 3
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
52°F
52°F
50°F
48°F
48°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

‘ROĐACI’ SA DRUGOG KRAJA SVETA: Srbi izglasali koji nam je narod najsličniji, a rezultat je iznenađujući!

Srbi jesu specifičan narod, prošli smo kroz sito i rešeto, volimo svoj “srpski inat”, tražimo povode za slavlje konstatno, srdačni smo, ali i prkosni, uvek idemo srcem, često nas to mnogo košta. Neki nas vole, neki baš suprotno, ali retko koga ostavimo ravnodušnim. A da li ste se zapitali ko po osobinama može da nam parira?

Upravo se o tome povela diskusija na društvenoj mreži Redit, a Srbi su u velikoj meri bili saglasni u vezi sa tim koji narod nam je najsličniji. Čak su pisali da bi jako voleli da upoznaju nekog od njih zbog toga što opisane karakteristike odgovaraju srpskom senzibilitetu, temperamentu i karakteru. A da li biste pogodili da su u pitanju stanovnici Južne Amerike?

Naši ljudi su izglasali da su Srbima najbliži i najsličniji Argentinci. Prvenstveno iz ova tri razloga.

  • Ne vole skoro sve svoje susede
  • Sigurni su da su najbolja vremena prošla i da ih čeka samo doom and gloom (“propast i mrak”)
  • Uprkos svemu su jako ponosni na svoju državu

Nakon toga je dosta njih u komentarima potvrdilo ovo razmišljanje.

“Tetka i teča živeli i radili po celoj Južnoj Americi i Centralnoj Americi, osim Brazila. Najradije bi živeli u Meksiku ili Argentini jer su tako slični nama, ali i autentični”, “Evo šta kaže moj drugar Argentinac. Slaže se sa gore navedenim i dodaje još da oni isto kao i mi ne veruju policiji, kao ni jedni drugima. Pored ovih imamo još dosta zajedničkog. Edit: Čita komentare i prevodi”, “Portugalci, Argentinci”, bili su neki od komentara u kojima smo izrazili svoju povezanost sa Argencima.

Drugo mesto su zauzeli Španci i Meksikanci jeru su “temperamentni, strastveni, veseli, histerični i nezgodni po potrebi”, dok su po komentarima treće mesto zauzeli Irci.

“Došao da kazem – Irci”, “Moj glas ide Ircima. Oni su burazeri, jako ih gotivim”, “Irci 100/100”, neki su od “glasova” za Irce.

Dalje su se ređali Japanci jer – “Srbija do Tokija” i naravno Turci.

A šta vi mislite – koji narod nam je najsličniji?

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Blic
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE