Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 59°F
Wind: 11mph S
Humidity: 46%
Pressure: 29.52"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
59°F
59°F
55°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
66°F / 27°F
32°F / 21°F
48°F / 32°F
48°F / 37°F
59°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

PROCURIO STRAŠAN SNIMAK: Ukrajinci hladnokrvno pogubili 10 ruskih zarobljenika! (FOTO, VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije izdalo je oštro saopštenje nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi kako ukrajinski vojnici namerno ubijaju više od 10 zarobljenih ruskih vojnika.

“Namerno i metodično ubistvo više od deset ruskih vojnika od strane UAF direktnim hicima u glavu ne može se predstavljati kao „tragična greška“ u pozadini navodnog opšteg poštovanja prava ratnih zarobljenika od strane kijevskog režima. Objavljeni novi snimak je dokaz masovnog masakra ukrajinskih vojnika nad nenaoružanim ruskim ratnim zarobljenicima i potvrđuje varvarsku suštinu aktuelnog kijevskog režima na čelu sa Zelenskim i onih koji ga štite i podržavaju”, saopštilo je ministarstvo.

“U međuvremenu, ukrajinski vojnici koji su se predali ove nedelje drže se u skladu sa svim zahtevima Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima. Brutalno ubistvo ruskih vojnika nije ni prvi ni jedini ratni zločin. Ovo je uobičajena praksa u Oružanim snagama Ukrajine koju aktivno podržava kijevski režim, a zapadni pokrovitelji potpuno ignorišu”, dodaje se.

“Ali Zelenski i njegove pristalice biće primorani da odgovaraju za svakog izmučenog i ubijenog zatvorenika”, zaključuje se u objavi ministarstva.

Na snimku se vidi kako ruski zatvorenici izlaze sa podignutim rukama i leže na zemlji. Međutim, kako se čini pred sam kraj snimka, jedan od njih otvara vatru na ukrajinske vojnike prilikom odlaska.

Ukrajinske vojne i civilne vlasti još nisu odgovorile na te optužbe.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Index
Foto: Printscreen Twitter @PaulJawin

YOU MAY LIKE