Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
52°F
52°F
52°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

REPUBLIKANSKI CUNAMI: Demokrate izgubile mesto kongresmena u Teksasu posle 152 godine! (FOTO)

Republikanka Majra Flores obojila je crvenom bojom plavo mesto u Predstavničkom domu SAD u južnom Teksasu, što je varovatno samo najava nadolazećeg republikanskog cunamija koji bi mogao da pogodi Demokratsku stranku ove jeseni tokom izbora na sredini mandata.

Flores je pobedila demokratu Dena Sančeza na specijalnim izborima za 34. kongresni okrug Teksasa. To mesto je ranije držao poslanik Filemon Vela (D) koji je ranije ove godine napustio funkciju kako bi postao lobista, pošto su svi znaci ukazivali na katastrofalnu predstojeću izbornu sezonu za demokrate.

Flores je sada „prva kandidatkinja republikanaca koja predstavlja područje doline Rio Grande od 1870. godine“, objavio je Hjuston kronikl, dodajući da je ona takođe i „prva kongresmenka rođena u Meksiku“.

Dejv Vaserman, urednik vanstranačkog Kuk Politikal Reporta u Predstavničkom domu SAD, napisao je na Tviteru: „Video sam dovoljno: Majra Flores (R) pobeđuje Dena Sančeza (D) na specijalnim izborima #TX34, prebacujući 84% latinoamerikanaca u dolini Rio Grande u crveno”.

Region je razoren graničnom krizom koju je izazvao predsednik SAD iz redova demokrata Džo Bajdena, što je odvratilo mnoge latinoameričke birače koji su u prošlosti obično glasali za demokrate.

“Republikanci su bili nestrpljivi da promene mesto u okviru svoje nove ofanzive u Južnom Teksasu nakon Bajdenovog neuspeha u pretežno latinoameričkom regionu na izborima 2020. Flores i njeni saveznici potrošili su preko milion dolara na TV reklame na vanrednim izborima“, objavio je Teksas Tribune.

“Dinamika je stavila demokrate u neuobičajenu lošu poziciju u regionu države kojom su dugo dominirali. U velikoj meri potrošeniji od Flores, Sančez je više puta upoređivao specijalne izbore sa borbom Davida protiv Golijata, pri čemu je on igrao Davida”, dodaje se.

Кolumnista MSNBC-a Erik Majkl Garsija uspaničio se zbog rezultata izbora, rekavši da demokrate moraju odmah da zvone za uzbunu.

“Postoji politički zemljotres koji se dešava u latino politici u Južnom Teksasu i postoji razlog zašto sam rekao da će glasati kao u Zapadnoj Virdžiniji”, napisao je na Tviteru i dodao: “Ali kao i @SeanTrende, očekivao sam ovo za dve decenije. #TX34. Ovo bi trebalo da bude pet alarma za demokrate”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Wire
Foto: Printscreen Instagram @mayrafloresforcongress

YOU MAY LIKE