Connect with us

Amerika

RAT U VAŠINGTONU: Demonstranti provalili u Kongres, policija ubila jednu ženu, ukupno četiri žrtve (VIDEO)

Published

on

U sukobima koji su nastali nakon upada Trampovih pristalica u zgradu Kapitola u Vašingtonu jedna osoba je ranjena, a gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bouser uvela je policijski čas za ceo grad koji počinje od 18 časova.

Njen potez je odgovor na provalu Trampovih pristalica u zgradu Kapitola, što je izazvalo evakuaciju kongresmena i senatora, kao i osoblja američkog Kongresa. Nakon toga došlo je do naoružanog sukoba u zgradi i čuli su se pucnji.

Desetine hiljada pristalica predsednika Trampa su prethodno mirno protestvovale, ali je u jednonm trenutku došlo do provale nasilja, pa je nekoliko stotina njih porušilo metalne barikade i suprotstavilo se policiji. To se desilo nedugo nakon što je predsednik SAD održao govor, još jednom poručivi da su izbori pokradeni i tvrdeći da je osvojio drugi mandat.

Članovi Kongresa danas su trebali da prebroje izborne glasove, posle čega je trebalo da proglase novog predsednika. Zbog incidenata procedura je prekinuta, a nije poznato kada će biti nastavljena.

Na drugim video snimcima videlo se kako se demonstranti tuku sa zvaničnicima reda u zgradi Kapitola.

Takođe se činilo da postoji zastoj u jednoj od komora dok su službenici zakona zabarikadirali vrata, a puške izvukli i uperili u vrata.

Donald Tramp mlađi je na Tvitteru prozvao nasilje, napisavši: „Ovo je pogrešno, to nismo mi. Budite mirni i koristite svoje pravo iz 1. amandmana, ali nemojte se ponašati kao druga strana. Imamo zemlju koju treba da spasavamo i ovo nikome ne pomaže. “

Izvor: Daily Wire Foto: Agencije

Advertisement