Chicago
43°
Partly Cloudy
6:36 am7:13 pm CDT
Feels like: 37°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 50%
Pressure: 30.15"Hg
UV index: 4
FriSatSun
59/37°F
39/30°F
55/43°F

Published 7 months ago

By Antonije Kovačević

RADOSNA VEST ZA AMERIKU: Fauči najavio povlačenje sa svih državnih funkcija!

Dr Entoni Fauči najavio je danas da će se povući sa svojih vladinih pozicija u decembru. Fauči je trenutno direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID), šef NIAID laboratorije za imunoregulaciju i glavni medicinski savetnik predsednika Džoa Bajdena.

„Napustiću ove pozicije u decembru ove godine da bih nastavio sa sledećim poglavljem svoje karijere“, otkrio je Fauči u izjavi.

Faučijeva odluka značajno pomera vremensku liniju njegovog penzionisanja, jer je u julu rekao da će podneti ostavku na kraju Bajdenovog prvog mandata.

Fauči je svoje decenije javnog služenja nazvao “čast života”.

„Posebno sam ponosan što sam služio kao glavni medicinski savetnik predsednika Džoa Bajdena od prvog dana njegove administracije“, naveo je on u svojoj izjavi.

Faučijeva najava se takođe poklapa sa najavom Republikanske partije koja je obećala da će istražiti njegov rad, ukoliko preuzmu vlast u novembru.

„Najvažnija istraga — za koju mislim da će se prvenstveno voditi u Nadzornom odboru — je o Faučiju i dobijanju funkcije i curenju virusa iz laboratorije, što je najverovatniji scenario kako smo dobili ovaj virus“, rekao je predstavnik Džim Džordan (R- OH) za Brajtbart Njuzs u intervjuu u decembru.

Fauči je u svojoj izjavi naveo da je služio sedam različitih predsednika tokom svoje karijere u vladinom zdravstvu.

„Zahvaljujući snazi nauke i ulaganjima u istraživanje i inovacije, svet je uspeo da se bori sa smrtonosnim bolestima i pomogne u spasavanju života širom sveta“, napisao je on. „Ponosan sam što sam bio deo ovog važnog posla i radujem se što ću pomoći da to nastavimo i u budućnosti.

Izvor: Breitbart Foto:

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!